God smørsmak er viktig for Bakerlandslaget

– Bremykt er myk og bakeklar rett fra kjøleskapet, samtidig som det gir baksten den gode smørsmaken, sier André. Han har trent 11 av landets beste bakere og konditorer, og sammen jakter de alltid et perfekt resultat. 

– For oss på Bakerlandslaget er smak det viktigste, og Bremykt er et godt produkt som er lett å jobbe med og som har en god smørsmak. 

Image

Bremykt til god bolledeig 

Bakerne på Bakerlandslaget plukker råvarer ut ifra oppgavene som skal løses og for å oppnå det aller beste resultatet. 

– Ettersom Bremykt er et mykere meierismør, passer det utmerket til bollebakst, formkaker og klassiske kaker. Du får den gode smørsmaken, som er fantastisk i bakst, samtidig som smøret mykt og bakeklart rett fra kjøleskapet, forklarer han og legger til: 

– Bremykt inneholder også flere umettede fettsyrer som er bra for kroppen. 

Fett er viktig for godt bakst-resultat 

Blandingsforholdet mellom fettsyrene i Bremykt gjør det altså enklere å oppnå et godt resultat når du skal bake. 

– Smør blandet med litt flytende olje gjør deigen smidig og lettere å jobbe med. Vi på landslaget bruker fett helt bevisst for å få ønsket smak og konsistens når vi baker. Vi pleier å si at mel og vann står alene, de andre ingrediensene tilføres deigen for struktur og smak. 

To gode tips fra André: 

1. En god tommelfingerregel er at fettet du tilfører skal ha samme konsistens som deigen. Det vil si at skal du lage sjokoladekakerøre, smelter du smøret. Skal du lage en fast og smidig bolledeig, vil du få en tilsvarende konsistens ved å tilsette Bremykt rett fra kjøleskapet. 

2. Når du for eksempel lager bolledeig, elter du sammen alt med unntak av smøret. Det har du oppi deigen i terninger helt til slutt. Glutenet i deigen drikker nemlig kun vann, og for å få deigen til å ta opp mest mulig vann, tilsettes smøret til slutt. Smøret fordeler seg da inn i deigen, og gir riktig struktur, konsistens og smak. Resultatet blir et saftig og luftig bakverk.