Her er seks fakta om smør, margarin og Bremykt du trolig har lurt på, og som du kan briljere med fremover.
Vi har funnet fram de mest googlede spørsmålene - og selvsagt svarene - om det folk lurer på når de lager mat med kjøkkenets gul(l).
Smør og margarin er begge typer av matfett, med de lages på forskjellige måter, og av forskjellige ingredienser. Smør er et produkt av melkefett, laget av fløte. Margarin er til forskjell laget av plantefett, som for eksempel raps-, solsikke- eller kokosolje.
Bremykt er laget av meierismør, rapsolje, vann og vitamin D.
Absolutt. Kombinasjonen av meierismør og rapsolje gjør at produktet fungerer like bra til steking, baking og matlaging som på brødskiven.
Bremykt bør oppbevares i kjøleskapet, men er likevel smøremykt med en gang du tar det ut.
Det er enkelt og greit smør som er pisket for å øke volumet og luftigheten – noe som gir en lettere og luftigere konsistens enn vanlig smør.
Ja, Bremykt passer veldig godt til baking! Kombinasjonen av meierismør og rapsolje gjør Bremykt akkurat passe mykt og enkelt å jobbe med ved baking.
(Kilder: Store norske leksikon, bremykt.no Helsedirektoratet)