Her er seks fakta om smør, margarin og Bremykt du trolig har lurt på, og som du kan briljere med fremover. 

Vi har funnet fram de mest googlede spørsmålene - og selvsagt svarene - om det folk lurer på når de lager mat med kjøkkenets gul(l). 

6 spørsmål og svar om

smør, margarin og Bremykt: 

1. Forskjellen på smør og margarin? 

Smør og margarin er begge typer av matfett, med de lages på forskjellige måter, og av forskjellige ingredienser. Smør er et produkt av melkefett, laget av fløte. Margarin er til forskjell laget av plantefett, som for eksempel raps-, solsikke- eller kokosolje. 

2. Hva er Bremykt laget av? 

Bremykt er laget av meierismør, rapsolje, vann og vitamin D. 

3. Kan jeg bruke Bremykt i matlaging? 

Absolutt. Kombinasjonen av meierismør og rapsolje gjør at produktet fungerer like bra til steking, baking og matlaging som på brødskiven.  

4. Hvordan oppbevare Bremykt? 

Bremykt bør oppbevares i kjøleskapet, men er likevel smøremykt med en gang du tar det ut. 

5. Hva er pisket smør? 

Det er enkelt og greit smør som er pisket for å øke volumet og luftigheten – noe som gir en lettere og luftigere konsistens enn vanlig smør. 

6. Kan Bremykt brukes i bakst? 

 Ja, Bremykt passer veldig godt til baking! Kombinasjonen av meierismør og rapsolje gjør Bremykt akkurat passe mykt og enkelt å jobbe med ved baking. 

(Kilder: Store norske leksikon, bremykt.no Helsedirektoratet)