Bremykt Logo

– Det finnes mange enkle måltider som ikke er ultraprosesserte, som kan være både gode og sunne, sier matentusiast Finn-Erik Rognan. Dette må du vite om årets hotteste mattema.

Prosessert mat, ultraprosessert mat, og ren mat, er ord som har gått igjen i samfunnsdebatten og på matsider det siste året.

Bremykt er opptatt av sunn mat, og ønsker å være en inspirasjon i en travel hverdag. Fordi det å spise ren mat er enklere enn mange tror. Det første steget på veien er å forstå begrepene «alle» snakker om for tiden.

Dette er ultraprosessert mat på 1-2-3:

Prosessert mat:

Prosessert mat er enkelt forklart behandling av råvarer som for eksempel skal øke holdbarheten, eller øke matsikkerheten. Koking, steking og hermetisering er eksempler på dette.

Ultraprosessert mat:

Ultraprosessert mat er industriprodukter som inneholder mange ingredienser som er uvanlig i et kjøkken. Produktene gjennomgår ofte en omfattende bearbeidingsprosess. Ultraprosessert mat kan også ha lite næringsverdi og høye nivåer av fett, sukker og salt.

Ren mat:

Med ren mat mener vi mat som er basert på gode og relativt enkle råvarer.

Bremykt:

Bremykt inneholder hovedsakelig meierismør og rapsolje. Denne kombinasjonen gjør at Bremykt fungerer like bra til steking, baking og matlaging – som på brødskiven. Bremykt er et prosessert produkt, men er ikke ultraprosessert.

Matentusiast og regissør Finn-Erik Rognan har gjennom en rekke inspirasjonsfilmer og oppskrifter vist hvordan Bremykt kan brukes på nettopp alle mulige måter i matlaging, og da med fokus på ren mat. Her kan du finne inspirasjon (link inn til konsept).