– Det finnes mange enkle måltider som ikke er ultraprosesserte, som kan være både gode og sunne, sier matentusiast Finn-Erik Rognan. Dette må du vite om årets hotteste mattema.
Prosessert mat, ultraprosessert mat, og ren mat, er ord som har gått igjen i samfunnsdebatten og på matsider det siste året.
Bremykt er opptatt av sunn mat, og ønsker å være en inspirasjon i en travel hverdag. Fordi det å spise ren mat er enklere enn mange tror. Det første steget på veien er å forstå begrepene «alle» snakker om for tiden.
Prosessert mat er enkelt forklart behandling av råvarer som for eksempel skal øke holdbarheten, eller øke matsikkerheten. Koking, steking og hermetisering er eksempler på dette.
Ultraprosessert mat er industriprodukter som inneholder mange ingredienser som er uvanlig i et kjøkken. Produktene gjennomgår ofte en omfattende bearbeidingsprosess. Ultraprosessert mat kan også ha lite næringsverdi og høye nivåer av fett, sukker og salt.
Med ren mat mener vi mat som er basert på gode og relativt enkle råvarer.
Bremykt inneholder hovedsakelig meierismør og rapsolje. Denne kombinasjonen gjør at Bremykt fungerer like bra til steking, baking og matlaging – som på brødskiven. Bremykt er et prosessert produkt, men er ikke ultraprosessert.
Matentusiast og regissør Finn-Erik Rognan har gjennom en rekke inspirasjonsfilmer og oppskrifter vist hvordan Bremykt kan brukes på nettopp alle mulige måter i matlaging, og da med fokus på ren mat. Her kan du finne inspirasjon (link inn til konsept).