Du trenger riktig arbeidsutstyr, for å oppnå best mulig resultat når du baker. I samarbeid med Jernia har vi i Bremykt valgt ut noen bakeredskaper, som vil gjøre bakingen mye enklere, enten du er bakemester eller nybegynner. Med disse smarte bakeredskapene vil du uansett lykkes med bakingen og briljere på kjøkkenet.

Smart bakematte – for beskyttelse

Mari Birgitte Ruud, bakeekspert hos Jernia og butikksjef hos Jernia Råholt, forteller at det er veldig lurt å ha en bakematte når du skal bake. Slik beskytter du bordplaten, og du får et klebefritt underlag både for deig, fondant eller marsipan.

– En bakematte i silikon er et supert produkt, som tar liten plass når den ikke er i bruk og kan rulles ut og enkelt brukes. Bakematten er også enkel å rengjøre og gir et godt underlag å bake på, sier Mari Birgitte.

Bakematte kan du finne i de fleste kjøkkenbutikker.

Image

Dekorasjonssett for cupcakes

Hvis du er glad i å lage småkaker og søte cupcakes er det ekstra viktig å ha det riktige utstyret for å få lekre kaker. Finn fram konditoren i deg og pynt hjemmelagde cupcakes som en proff. Et dekorasjonssett gjør det enkelt og ryddig å gi bakverket ditt en personlig touch med ulike dekorasjoner.

– Cupcake dekorasjonssett gjør pynting av cupcakes og kaker til en lek. Her følger det ofte med både tipper og sprøyteposer slik at det er veldig enkelt å få et fint og lekkert resultat, sier Mari Birgitte.

Derfor trenger du kakedeler

En kakedeler er genial når du skal lage sukkerbrød eller andre kaker med flere lag. Da får du fine, jevne bunner og du slipper å kløne med en kniv.

– Denne er et must til alle som liker å bake kake! Med kakedeleren er det enkelt å dele kaka opp lagvis, og resultatet blir jevnt og fint.

Justerbar kakering for «alt»

Med en justerbar kakering kan du justere størrelsen på kaka akkurat slik du vil ha den. Kakeringen kan brukes til alt fra hjemmelaget is og desserter til ulike kaker. Her er det kun fantasien som setter grenser.

– En justerbar kakering er utrolig kjekt å ha. Da blir kaken akkurat den størrelsen du måtte ønske, fra 16,5 – 32 cm i diameter. Ringen har ingen bunn, men du smører den som vanlig, og setter ringen direkte på et bakepapirkledt stekebrett før du heller i røren, forklarer bakeeksperten.

Terteform med løs bunn

Sliter du av og til med å få den nybakte terten ut av formen? Da er det lurt å bruke en terteform med løs bunn.

– Hva med å lage hjemmelaget blåbærterte? Med en terteform med løs bunn er det enkelt å servere terten og få den ut av formen.

PS: Det anbefales alltid å smøre formen med Bremykt, bakespray eller smaksnøytral olje.

Slik får du perfekte makroner

Elsker du makroner, men synes det er vanskelig å lage dem fine? Da kan du bruke en makronmatte for å forenkle bakingen.

– En makronmatte er smart å bruke for å få perfekt form og fasong når du baker makroner, sier Mari Birgitte.

De fleste kjøkkenbutikker eller jernvareforhandlere har det nevnte utstyret du trenger til bakingen, så sjekk den nærmeste forretningen der du bor.

Og lykke til med baksten!