Alltid perfekte boller

Med enkle triks går bakingen som en drøm og bollene blir perfekte – hver gang!

22. mars 2020

Å ta et brett med nybakte boller ut av ovnen gir en herlig følelse. Fullt så gøy er det ikke om noe går galt underveis, og baksten blir alt annet enn vellykket…

Da dukker alle disse spørsmålene opp: Har jeg blandet gjæren i for varmt vann? Hevet baksten for lite? Har jeg knadd deigen for mye eller tatt i for mye mel slik at baksten har blitt tørr? Fortvil ikke. Her er tipsene som garanterer perfekte boller.

Gjærbaksten blir bedre med Bremykt
Bremykt har en mild og god smørsmak som gir en ekstra saftig og smakfull bakst

8 tips perfekte til boller:

• Ta nøyaktige mål. Perfekt bakst krever nøyaktighet. Invester i vekt og desilitermål.

• Les oppskriften nøye. Sjekk at du har alle ingredienser.

• Bruk romtempererte ingredienser. Ta ut egg og smør fra kjøleskapet i forkant.

• Elt inn, ikke smelte. For å få luftigere boller bør du elte inn romtemperert Bremykt i deigen fremfor å smelte det.

• Tilsett Bremykt til slutt. Del opp i terninger og elt det inn i deigen etter at resten ingrediensene er blandet sammen. På denne måten oppnår du en smidig og luftig deig.

• Ha nok væske i deigen. Ta gjerne i litt ekstra dersom melet har tørket den ut.

• Få god heving på baksten. Fyll kjøkkenvasken med varmt vann, sett en stekerist over vasken og sett bakebollen på stekeristen. Legg et kjøkkenhåndkle over slik at du stenger dampen med håndkleet. Dampen fra vannet vil få fart på heveprosessen.

• Sjekk baksten med bakenål. Husk at steketid i alle oppskrifter kun er veiledende, og at alle stekeovner steker ulikt. Sjekk derfor baksten når det nærmer seg slutten på steketiden med en bakenål.

Solboller med sukker og kanel og vaniljekrem
Solboller fylt med smør, kanel og sukker

Boller kan varieres i det uendelige

Boller er en klassisk bakst som alle liker. Hvem kan vel motstå nybakte hveteboller? I tillegg kan de varieres i det uendelig. Du kan enkelt ha sjokolade eller rosiner i deigen, ha vaniljekrem i midten eller ha sukker og kanel i svingene.

Her har vi noen bolleoppskrifter du kan prøve deg på:

Klassiske hveteboller

Berlinerboller med hjemmelaget vaniljekrem

Solboller fylt med smør, kanel og sukker

Kanelsnurrer med salt karamell

Vulkanboller

Skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem

Vulkanboller
Vulkanboller er hveteboller fylt med en blanding av smør, kanel og sukker som bobler over bollene under steking.