Bananer på lur?

Bruk de overmodne bananene til å lage saftig og smakfull bakst.

1. september 2021

Bananer gir baksten noe søtt og noe saftig. Dette utgjør en super-kombinasjon som løfter kaker, cupcakes og brød til nye høyder. Også er det jo lurt å bruke de overmodne bananene.

Nedenfor finner du et utvalg oppskrifter med banan i.

Bananrullekake med luftig marengssmørkrem

Har du bananer som har ligget en stund er det supert å bruke i for eksempel en kake. Vi har brukt bananer i rullekake med smak av sjokolade. Til fyll og pynt er det en utrolig luftig marengssmørkrem som smelter på tunga.

banan i rullekake
Rullekake med banan og sjokolade

Sjokolade- og bananmuffins uten egg

Lyst på noe enkelt og godt, uten egg, som barn og voksne i alle aldre kan kose seg med? Her er oppskrift på banan – og sjokolademuffins pyntet med deilig myk nugattikrem.

Enkle og saftige muffins uten egg
Saftige bananmuffins uten egg

Brownie- og bananblondie

To kaker i én: Brownies møter sin lyse motpart Blondie, med et innslag av banan.

Lyse brownies med banan
Saftige lyse brownies med banan

Bananbrød

Ikke la de brune bananene gå til spille, de er helt fantastisk søte på smak og egner seg perfekt i et saftig bananbrød.

Saftig og enkelt bananbrød
Deilig og saftig brød laget med bananrester

Bak med epler!

Er du heldig som har epler tilgjengelig? Da har vi noen gode forslag på hvordan du kan bruke dem opp.

Se våre deilige oppskrifter med epler.

Saftig og sukkerfri eplekake
Sjekk ut våre oppskrifter med epler