Brød i alle variasjoner
Vi elsker brød! Hverdagsbrød, focaccia, bananbrød, grytebrød, eltefritt grytebrød, broiche eller loff. Til brøddagen 16. oktober har vi samlet våre brødoppskrifter.
Nordmenn elsker brød og det er jo ikke så rart. Det er anvendelig til flere måltider, anledninger og som tilbehør til supper og gryter. Og man kan lage så mange forskjellig typer brød. Her har vi samlet flere brødoppskrifter. Kanskje du finner en ny favoritt til verdens brøddag 16. oktober?
Klikk på navn eller bilde for oppskrift:
Valnøttbrød med tørket frukt
Har du nøtter og tørket frukt til overs? Bruk dette i et nydelig valnøttbrød som smaker både til ost, syltetøy eller kjøttpålegg.
Eltefritt grytebrød
Eltefritt grytebrød er utrolig enkelt å lage, det gjør seg nærmest selv på kjøkkenbenken og ikke minst er det veldig smakfullt med sin myke kjerne og sprø skorpe.
Flettebrød med solsikkefrø og chia
Noen strikker, andre fletter. Prøv dette sunne flettebrødet med solsikkefrø og chiafrø.
Les også: Slik lykkes du med baksten
Pizzabrød med soltørkede tomater, pinjekjerner og fetaost
Pizza er manges middagsfavoritt og ikke uten grunn, med alle sine varianter. Her har du en ny vri der deigen er laget med bakepulver og fylt med deilig smør, soltørkede tomater, pinjekjerner og ost. Kanskje en ny favoritt?
Stableloff med hvitløkssmør og ost
Et supersaftig og smakfullt stablebrød med hvitløksmør, frisk oregano og ost mellom lagene kan man fort bli heeeeelt avhengig av!
Prøv også: Tangzhong – Bremykt loff eller Saftig smørloff
Brytebrød
Brytebrød er til for å deles. Dette brødet er saftig med nydelig smak av smør, Cottage Cheese og solsikkefrø.
Bananbrød
Har du overmodne bananer liggende? Ikke la de gå til spille, de er nemlig utrolig søte på smak og egner seg perfekt i et saftig bananbrød.
Brioche restesmørbrød
Brioche er et klassisk fransk brød man bør unne seg til de gode anledningene og ikke minst får du noe til overs, bruk det til et smørbrød med deilige middagsrester.
Porsjonsfocaccia med cherrytomater og oliven
Det italienske brødet focaccia smaker utrolig godt til sommerens salater eller som tilbehør til grillmat. Det lages opprinnelig med olivenolje, men er vel verdt å lage med Bremykt. Det gir nemlig en ekstra god smak til baksten.
Surdeigsbrød med gulrot
Godt hverdagsbrød laget med surdeig og revet gulrot gir en god start på dagen. Husk Bremykt på skiva!
Gode tips til matpakkemat
Hvem sa at matpakke er kjedelig? Lag nistemat du kan glede deg til.