Bruschetta med røkelaks

Bruschetta er et flott tilskudd til ethvert tapas- eller koldtbord. Hva med å teste en ny vri med røkelaks? Perfekt bidrag til økt julestemning.

19. november 2020

Nå som det tikker og går mot jul synes vi det passet fint med en dose julestemning i matveien. Derfor har vi tatt for oss den klassiske bruschettaen og byttet ut tomatene med røkelaks. Det blir virkelig en suksess!

Server bruschetta med røkelaks som forrett, tilbehør eller som en del av tapasbordet, så garanterer vi fornøyde smaksløker.

Bruschetta med røkelaks

Slik gjør du det:

Ingrediensene gir 12 serveringsporsjoner.

Ingredienser:

Topping:

  • 200 g kremost naturell
  • 2 ss frisk dill, finhakket
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 200 g røkelaks
  • 0,5 stk rødløk, finhakket
  • 12 skiver små baguetteskiver
  • 3 ss Bremykt til steking
  • Frisk dill til pynt

Fremgangsmåte:

  • Bland sammen smøreost, finhakket dill og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  • Kutt røkelaks i tynne skiver og finhakk rødløken.
  • Del baguetten i skiver og smelt smør i en stekepanne på middels varme. Legg i skivene og stek på begge sider til de blir gylne. Tilsett gjerne mer Bremykt hvis det trengs.
  • Avkjøl skivene før du smører over kremostblandingen. Topp med røkelaks, rødløk og litt frisk dill. Server umiddelbart.
Julebakst med bremykt

Bremykt – En folkefavoritt!

Bremykt inneholder den smarte blandingen av meierismør og rapsolje. Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med. Den gode smaken, konsistensen og at produktet er allsidig i bruk er årsaken til at Bremykt er en folkefavoritt!

Fordeler med Bremykt:

  • Alt-i-ett: Bremykt kan brukes til steking, baking og på brødskiva
  • Meierismøret gir sluttproduktet den gode smørsmaken
  • Rapsoljen gjør den myk i konsistensen og bakeklar rett fra kjøleskapet
  • Rapsolje bevarer baksten fersk lenger

Julesmørbrød med sylte
Julesmørbrød med sylte og hjemmelaget rødbetsalat.

Fler tips til matbordet: Julesmørbrød

Her har vi funnet frem forslag til smørbrød på julebordet. Lag gjerne et klassisk brioche-brød og server med godsaker oppå, for eksempel rester fra julematen eller deilig pålegg som sylte og rødbetsalat.

Klikk på bildene for oppskrift.

Brioche restesmørbrød
Her får du oppskriften på klassisk Brioche. Brødet gjør seg godt som underlag til et fantastisk smørbrød.