Deilige pestosnurrer – perfekt turmat

Turmat skal være enkelt og smakfullt, og gjerne kunne spises med vantene på. Disse pestosnurrene er farlig gode og blir gjerne med i sekken.

3. mars 2020

Disk opp med ekstra god niste når du skal ta turen ut. I denne oppskriften kombineres kanelbolleteknikk med italienske smaker. Aromatisk basilikum, skarp parmesanost, deilig hvitløk og ristede pinjekjerner bakes inn i myk hvetebakst. Nam, så godt!

Pestosnurr native srgb

Oppskrift på saftige pestosnurrer

Ca. 25 stk

Ingredienser:

Deig:

  • 120 g Bremykt Original
  • 6 dl helmelk
  • 1 pk (50 g) fersk gjær
  • Ca. 20 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 beger Kesam original
  • 2 ss flytende honning

Pesto:

  • 120 g Bremykt Original, smeltet og avkjølt
  • 1 stor potte basilikum
  • 70 g ristede pinjekjerner
  • 2 fedd hvitløk
  • 70 g parmesan, finrevet
  • Ca. 1 ss presset sitron
  • Litt salt
  • Nykvernet sort pepper
  • 1 egg + 1 ss vann (sammenvispet) til pensling.
  • Litt pinjekjerner til strø.

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 200 ˚C, over- og undervarme.
  • Smør to stekebrett med Bremykt for ekstra god stekeskorpe, eller kle med bakepapir.

Deig:

  • Varm opp Bremykt og melk til det er fingervarmt, rør ut gjæren i væsken og ha det i en miksebolle.
  • Tilsett resten av ingrediensene, spe litt og litt med hvetemel, til deigen så vidt slipper bollen.
  • Elt deigen ca. 5 minutter, dekk til med plastfolie og hev til dobbel størrelse i romtemperatur.

Tips: Foretrekker du å tilberede deigen kvelden før turen, trenger du ikke å varme opp smør- og melkeblandingen. Deigen vil da kaldheve til dobbel størrelse over natten.

Pesto:

  • Ha basilikum, ristede pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor, og kjør raskt sammen.
  • Tilsett Bremykt i en tynn stråle til du har en litt tykk pesto.
  • Rør inn revet parmesan, smak til med sitron, salt og pepper.

Utbaking:

  • Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut til et stort rektangel som deles på midten (eller kjevle ut to ganger).
  • Fordel pestoen over deigen, og rull sammen til to pølser. Disse deler du opp i cirka 3 cm tykke skiver og setter på stekebrett.
  • Dekk til med kjøkkenhåndklede og etterhev i 15 minutter, eller til snurrene er luftige.
  • Pensle med sammenvispet egg og vann, dryss over pinjekjerner.
  • Stek på midterste rille 12-15 minutter, eller til pestosnurrrene er gyldne.

Tips:

  • Ha gjerne litt skinke og ost over pestoen før du ruller sammen, for en mer mettende pestosnurr.
  • Dersom du ikke har foodprosessor eller hurtighakke, kan du finhakke pestoingrediensene for hånd.
Med Bremykt i deigen blir den enkel å jobbe med

Bremykt – En folkefavoritt!

Bremykt inneholder den smarte blandingen av meierismør og rapsolje. Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med. Den gode smaken, konsistensen og at produktet er allsidig i bruk er årsaken til at Bremykt er en folkefavoritt!

Fordeler med Bremykt:

  • Alt-i-ett: Bremykt kan brukes til steking, baking og på brødskiva
  • Meierismøret gir sluttproduktet den gode smørsmaken
  • Rapsoljen gjør den myk i konsistensen og bakeklar rett fra kjøleskapet
  • Rapsolje bevarer baksten fersk lenger

Flere oppskrifter på ypperlig turmat finner du her:

– Energibar med nøtter og tørket frukt
– Pannekaker med bacon, blåmuggost og fikensyltetøyr
– Kvikklunsjkjeks med appelsin og nøtter
– Myke grøtkjeks med nøtter og tørket frukt
– Pinnebrød med ost, spekeskinke og urtesmør
– Grove scones med rosiner og valnøtter
– Nydelige scones med kesam og friske bær
– Müsliboller med tørket frukt