Deilige pestosnurrer – perfekt turmat
Turmat skal være enkelt og smakfullt, og gjerne kunne spises med vantene på. Disse pestosnurrene er farlig gode og blir gjerne med i sekken.
Disk opp med ekstra god niste når du skal ta turen ut. I denne oppskriften kombineres kanelbolleteknikk med italienske smaker. Aromatisk basilikum, skarp parmesanost, deilig hvitløk og ristede pinjekjerner bakes inn i myk hvetebakst. Nam, så godt!

Oppskrift på saftige pestosnurrer
Ca. 25 stk
Ingredienser:
Deig:
- 120 g Bremykt Original
- 6 dl helmelk
- 1 pk (50 g) fersk gjær
- Ca. 20 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1 beger Kesam original
- 2 ss flytende honning
Pesto:
- 120 g Bremykt Original, smeltet og avkjølt
- 1 stor potte basilikum
- 70 g ristede pinjekjerner
- 2 fedd hvitløk
- 70 g parmesan, finrevet
- Ca. 1 ss presset sitron
- Litt salt
- Nykvernet sort pepper
- 1 egg + 1 ss vann (sammenvispet) til pensling.
- Litt pinjekjerner til strø.
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200 ˚C, over- og undervarme.
- Smør to stekebrett med Bremykt for ekstra god stekeskorpe, eller kle med bakepapir.
Deig:
- Varm opp Bremykt og melk til det er fingervarmt, rør ut gjæren i væsken og ha det i en miksebolle.
- Tilsett resten av ingrediensene, spe litt og litt med hvetemel, til deigen så vidt slipper bollen.
- Elt deigen ca. 5 minutter, dekk til med plastfolie og hev til dobbel størrelse i romtemperatur.
Tips: Foretrekker du å tilberede deigen kvelden før turen, trenger du ikke å varme opp smør- og melkeblandingen. Deigen vil da kaldheve til dobbel størrelse over natten.
Pesto:
- Ha basilikum, ristede pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor, og kjør raskt sammen.
- Tilsett Bremykt i en tynn stråle til du har en litt tykk pesto.
- Rør inn revet parmesan, smak til med sitron, salt og pepper.
Utbaking:
- Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut til et stort rektangel som deles på midten (eller kjevle ut to ganger).
- Fordel pestoen over deigen, og rull sammen til to pølser. Disse deler du opp i cirka 3 cm tykke skiver og setter på stekebrett.
- Dekk til med kjøkkenhåndklede og etterhev i 15 minutter, eller til snurrene er luftige.
- Pensle med sammenvispet egg og vann, dryss over pinjekjerner.
- Stek på midterste rille 12-15 minutter, eller til pestosnurrrene er gyldne.
Tips:
- Ha gjerne litt skinke og ost over pestoen før du ruller sammen, for en mer mettende pestosnurr.
- Dersom du ikke har foodprosessor eller hurtighakke, kan du finhakke pestoingrediensene for hånd.

Bremykt – En folkefavoritt!
Bremykt inneholder den smarte blandingen av meierismør og rapsolje. Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med. Den gode smaken, konsistensen og at produktet er allsidig i bruk er årsaken til at Bremykt er en folkefavoritt!
Fordeler med Bremykt:
- Alt-i-ett: Bremykt kan brukes til steking, baking og på brødskiva
- Meierismøret gir sluttproduktet den gode smørsmaken
- Rapsoljen gjør den myk i konsistensen og bakeklar rett fra kjøleskapet
- Rapsolje bevarer baksten fersk lenger
Flere oppskrifter på ypperlig turmat finner du her:
– Energibar med nøtter og tørket frukt
– Pannekaker med bacon, blåmuggost og fikensyltetøyr
– Kvikklunsjkjeks med appelsin og nøtter
– Myke grøtkjeks med nøtter og tørket frukt
– Pinnebrød med ost, spekeskinke og urtesmør
– Grove scones med rosiner og valnøtter
– Nydelige scones med kesam og friske bær
– Müsliboller med tørket frukt