Deilige pestosnurrer – perfekt turmat i påsken

Turmat skal være enkelt og smakfullt, og gjerne kunne spises med vantene på. Disse pestosnurrene er farlig gode, og vil du gjøre det enkelt setter du deigen kvelden i forveien.

3. mars 2020

Disk opp med ekstra god niste når hele familien er samlet i påskeferien. I denne oppskriften kombineres kanelbolleteknikk med smaken av Italia. Aromatisk basilikum, skarp parmesanost, deilig hvitløk og ristede pinjekjerner bakes inn i myk hvetebakst. Mamma mia, så godt!

Pestosnurrer

Oppskrift på saftige pestosnurrer

Ingredienser: (ca. 25 stk)

Deig:

  • 1 ½ dl Bremykt Flytende
  • 6 dl helmelk
  • 1 pk (50 g) fersk gjær
  • Ca. 20 dl hvetemel (er denne oppskriften kvalitetssikret? Synes det høres ut som VELDIG mye mel…)
  • 1 ts salt
  • 1 beger Kesam original
  • 2 ss flytende honning

Pesto:

  • 1 ½ dl Bremykt Flytende
  • 1 stor potte basilikum
  • 70 g ristede pinjekjerner
  • 2 fedd hvitløk
  • 70 g parmesan, finrevet
  • Ca. 1 ss presset sitron
  • Ca. ½ ts salt
  • Nykvernet sort pepper
  • 1 egg + 1 ss vann (sammenvispet) til pensling.
  • Litt pinjekjerner til strø.

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 200 ˚C, over- og undervarme.
  • Smør to stekebrett med Bremykt Flytende for ekstra god stekeskorpe.

Deig:

  • Varm opp smør og melk til det er fingervarmt, rør ut gjæren i væsken og ha det i en miksebolle.
  • Tilsett resten av ingrediensene, spe litt og litt med hvetemel, til deigen så vidt slipper bollen.
  • Elt deigen ca. 5 minutter, dekk til med plastfolie og hev til dobbel størrelse i romtemperatur.

Tips: Foretrekker du å tilberede deigen kvelden før turen, trenger du ikke å varme opp smør- og melkeblandingen. Deigen vil da kaldheve til dobbel størrelse over natten.

Pesto:
Ha basilikum, ristede pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor, og kjør raskt sammen.
Tilsett Bremykt Flytende i en tynn stråle til du har en litt tykk pesto.
Rør inn revet parmesan, smak til med sitron, salt og pepper.

Utbaking:

  • Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut til et stort rektangel som deles på midten (eller kjevle ut to ganger).
  • Fordel pestoen over deigen, og rull sammen til to pølser. Disse deler du opp i cirka 3 cm tykke skiver og setter på stekebrett.
  • Dekk til med kjøkkenhåndklede og etterhev i 15 minutter, eller til snurrene er luftige.
  • Pensle med sammenvispet egg og vann, dryss over pinjekjerner.
  • Stek på midterste rille 12-15 minutter, eller til pestosnurrrene er gyldne.

Tips:

  • Ha gjerne litt skinke og ost over pestoen før du ruller sammen, for en mer mettende pestosnurr.
  • Dersom du ikke har foodprosessor eller hurtighakke, kan du finhakke pestoingrediensene for hånd.

Ekspertens valg

– I alle oppskrifter hvor du skal bruke smeltet smør eller olje synes jeg at Bremykt Flytende fungerer veldig bra. Det gir den gode smørsmaken, samtidig som du får tilført bakverket fettet som gjør det ekstra holdbart, sier Gunnar Lindberg. Han er kokk og jurymedlem i Norges beste bakst. I tillegg til å bruke Bremykt Flytende i oppskriftene, bruker han det også til å smøre stekebrett, vaffeljern og kakeformer.
– Det kan nesten ikke bli enklere! sier han.

5 fordeler med Bremykt Flytende

  • God smak av meierismør
  • Enkel å måle opp
  • Du sparer tid og oppvask
  • Rapsolje bevarer pestosnurrene ferske lenger
  • Like god i bakst som til steking

Les også:

– Flytende Bremykt – snarveien til ekstra god bakst