Den perfekte sjokoladekaken
Noen kaker ser så fristende ut at vi får vann i munnen. Akkurat sånn er denne klassiske, saftige sjokoladekaken med fyldig sjokoladesmak.
Her deler bakeblogger Tove Holter sin favorittoppskrift. Dette er sjokoladekaken med stor S. Du vet, den både barn og voksne gjerne forsyner seg flere ganger av og som passer til alt fra de store anledninger til hjemmekos med familien.

Oppskrift på luftig og saftig sjokoladekake
Ca. 16 porsjoner
Ingredienser
Kake:
- 3 egg
- 300 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g Bremykt Original, smeltet
- 3 dl kefir
- 200 g mel
- 30 g bakekakao
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
Krem:
- 100 g Bremykt Original, smeltet og avkjølt
- 100 g smeltet 70 % kokesjokolade
- 0,5 dl kaffe (hvor sterk er opp til deg)
- 600 g melis
- 160 g Philadelphia sjokoladekremost
- 10 g bakekakao
Fremgangsmåte
Kake:
- Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig – til sukkeret er løst opp.
- Tilsett smeltet Bremykt, kefir og det tørre (mel, bakekakao, bakepulver og natron) om hverandre.
- Røren fordeles i en bakepapirkledd, eller godt smurt form (24 – 26 cm springform). Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter. Test med en kakepinne mot slutten av steketiden, det skal ikke sitte igjen deig. Legg eventuelt over litt bakepapir dersom kaketoppen blir mørk. Avkjøl før kremen has på.
Krem:
- Pisk alle ingrediensene lyst. Hold av litt melis til justering av kremen. Dersom kremen blir veldig løs, sett den kjølig ca. 20 minutter og pisk videre.
- Fordeles på avkjølt kake, topp og kanter, men ikke inni.
Tips: Kaken kan pyntes med akkurat det du måtte ønske, som eksempelvis bær eller strøssel. Skal den stå på festbordet i konfirmasjon, bryllup, dåp – eller kanskje på selveste nasjonaldagen? Velg dekor som matcher anledningen.

Surmelk gir saftig bakst og Bremykt den gode smørsmaken
I denne oppskriften brukes det kefir (syrnet melk). Det er et grep som sikrer deg ekstra saftige kaker. Når du baker med syrnet melk er det viktig å bruke natron som hevingsmiddel. I oppskriften bruker bakebloggeren Tove Holter Bremykt. Det gir den gode smaken av meierismør. Nam, nam, ikke så rart at denne kaken får festkledde ben å gå på!
Fordeler med Bremykt:
- Alt-i-ett: Bremykt kan brukes til steking, baking og på brødskiva
- Meierismøret gir sluttproduktet den gode smørsmaken
- Du sparer tid og oppvask
- Rapsoljen gjør den myk i konsistensen og bakeklar rett fra kjøleskapet
- Rapsoljen bevarer baksten fersk lengre