Denne sjokoladekaken blir vårfestens midtpunkt

Noen kaker ser så fristende ut at vi får vann i munnen. Akkurat sånn er denne klassiske, saftige sjokoladekaken med fyldig sjokoladesmak.

2. mars 2020

Vårens festdager er synonymt med bugnende kakebord, og ingen kakebonanza er komplett uten Sjokoladekaken med stor S. Du vet, den både barn og voksne gjerne forsyner seg to ganger av. Her deler bakeblogger Tove Holter sin favorittoppskrift, og med Bremykt Flytende går det ekstra raskt å trylle frem godsakene.

Saftig, klassisk sjokoladekake

Oppskrift på klassisk sjokoladekake

Ingredienser

Kake:

  • 3 egg
  • 300 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g Bremykt Flytende
  • 3 dl kefir
  • 200 g mel
  • 30 g bakekakao
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver

Krem:

  • 100 g flytende Bremykt
  • 100 g smeltet 70% kokesjokolade
  • 0,5 dl kaffe (hvor sterk er opp til deg)
  • 300 g melis
  • 160 g Philadelphia sjokoladekremost
  • 10 g bakekakao

Fremgangsmåte

Kake:

  • Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig – til sukkeret er løst opp.
  • Tilsett Bremykt Flytende, kefir og det tørre (mel, bakekakao, bakepulver og natron) om hverandre.
  • Røren fordeles i en bakepapirkledd eller godt smurt form og stekes midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter. Avkjøles før kremen has på.

Krem:

  • Pisk alle ingrediensene lyst.
  • Fordeles på avkjølt kake, topp og kanter, men ikke inni.

Tips: Kaken kan pyntes med akkurat det du måtte ønske, som eksempelvis bær eller strøssel. Skal den stå på festbordet i konfirmasjon, bryllup, dåp – eller kanskje på selveste nasjonaldagen? Velg dekor som matcher anledningen.

Surmelk gir saftig bakst

I denne oppskriften brukes det kefir (syrnet melk). Det er et grep som sikrer deg ekstra saftige kaker. Når du baker med syrnet melk er det viktig å bruke natron som hevingsmiddel. I oppskriften bruker bakebloggeren Tove Holter Bremykt Flytende. Det gjør bakeprosessen raskere, ettersom du slipper å smelte og avkjøle smøret. I tillegg er Bremykt Flytende det eneste flytende smøret som tilfører den gode smaken av meierismør. Nam, nam, ikke så rart at denne kaken får festkledde ben å gå på!

5 fordeler med Bremykt Flytende

  • God smak av meierismør
  • Enkel å måle opp
  • Du sparer tid og oppvask
  • Rapsolje bevarer baksten fersk lenger
  • Like god i bakst som til steking

Les også:

– Festlig kake til barnebursdagen