Disse baketrendene er nordmenns nye favoritter

Dette er bakeproduktene du bør ha i hus denne høsten…

6. september 2018

Baketrender endrer seg både med tiden og sesongene, men kun noen få blir en del av tradisjonene år etter år. Her er noen internasjonale klassikere som har inntatt norske hjem med storm og de aller nyeste dekorasjonstrendene.

Jernia’s bakeekspert Rikke Iversen gir deg gode tips og råd til hvordan du selv kan forsøke deg på disse trendene hjemme.

Donuts

Amerikanske donuts har lengst gjort sitt inntog i Norge og gitt norske hveteboller, for ikke å snakke om smultringen, hard konkurranse. Likevel er det mange som ikke har fått med seg hvor lett det er å bake egne donuts hjemme. En sikker vinner til brunsj, bursdag eller selskap, og dekorasjonsmulighetene er uendelige!

Bakeeksperten mener: Med en donut-utstikker kan du enkelt stikke ut en og en donut fra en kjevlet deig. Om du ikke ikke har frityrkoker, kan du fint bruke en tykkbunnet gryte, gjerne i jern. Jeg anbefaler å bruke et termometer som enkelt kan festes på kanten av gryten – også perfekt for å lage karamell!

Med denne rimelige donut-utstikkeren i metall fra Jernia, kan du raskt lage ferske, hjemmelagede donuts i ditt eget kjøkken. Jernia har også et stort utvalg av kakestrøssel og konditorfarger til glasur, slik at du kan tilpasse fargene og dekoren til enhver anledning.

Belgiske vafler

En annen internasjonal vri på et kjent produkt. Belgiske vafler er nordmenns nye favoritt, og høst/vinter-sesongen er høysesong for denne myke, koselige baksten. Ha i havregryn og server med nøtter og banan for en sunn frokost, eller server varm som dessert med enten sjokolade, melis, varme bær, is, pisket krem eller en kombinasjon.

Bakeeksperten mener: Vi ser at etterspørselen etter belgiske vaffeljern øker, og at flere ønsker dette i tillegg til det tradisjonelle vaffeljernet. Belgiske vafler er både sprøere og luftigere, og kan fylles med mye godsaker. For å hindre skader på belegget i jernet fra gaffel eller andre skarpe gjenstander, anbefaler jeg en vaffelgaffel, en genial oppfinnelse som også kan brukes i toastjern og teflonpanner.

Jernia har flere belgiske vaffeljern av høy kvalitet, og du kan velge mellom både firkantede og avlange former.

Håndmalte kaker

De siste årene har vi sett mye bruk av fondant og farget deig i kaker, men nå har fargetrenden tatt en mer klassisk vending. Den nyeste trenden innen flotte, eksklusive kaker er håndmalt dekorasjon, som gir assosiasjoner til norsk tradisjon med rose- og porselensmaling. Her kan man bruke fantasien, og både tekst, abstrakte motiver og fargeklatter er kreative eksempler som gir et annerledes resultat.

Bakeeksperten mener: En egendesignet kake, gjerne med personlige detaljer, gir både baksten og selskapet det lille ekstra. Skap ditt eget kunstverk og en kake som imponerer fra innsiden og ut. Å la barna få male og dekorere sin egen kake med spiselig maling er også en utrolig hyggelig familie- eller bursdagsaktivitet!

Jernia har mange produkter til kakemaling som gir et proft resultat, slik som egne bakepenselsett, matpenner til skrift og spiselige fargetusjer som barna trygt kan tegne på baksten med.

Høstbakst

Nordmenn er glad i å bake etter sesongene, med lette kaker av is, krem og bær til sommeren og julebakst gjennom vinteren. Men mange glemmer at høsten er en ypperlig anledning til å bake vakre, enkle kaker som kan dekoreres i delikate og stemningsfulle høstfarger.

Bakeeksperten mener: Med utstikkere kan du få de enkleste kakene til å se lekre og proffe ut. Bruk utstikkere og former for å lage flotte høstblader i ulike fasonger, og bruk fondant med konditorfarge og kakemaling i grønt, rødt og oransje for et vakkert fargespill. Resultatet er helt nydelig!

Jernia har et sett med utstikkere i form av eføyblader i ulike størrelser, samt en trepakning med roseblad-former. Begge gir et flott høstpreg, men kan også benyttes som pynt året rundt, alt avhengig av fargene du bruker.

For flere baketips eller mer inspirasjon, bli med i Bakeklubben – det er helt gratis!