Oppskrift på boller til fastelavn

Vanligvis er det hveteboller med enkel krem og syltetøy som serveres til fastelavn. Det er veldig godt, men kanskje du vil prøve en ny vri i år?

10. februar 2020

Fastelavn betyr kvelden før fasten og er også kjent som fleskesøndag. Denne dagen var det nemlig lov å fete seg opp før de kommende fastedagene. Fastelavnsbollene handler om det lille ekstra og her er det lov å slå på stortromma. Under finner du link til våre bolleoppskrifter til fastelavn:

Semlor
Semlor er fastelavnsboller på svensk vis – ekstra luftige boller fylt med marsipan, nydelig pisket krem og et lett melisdryss.

Semlor er fastelavnsboller på svensk vis

Mariaboller med salt karamellkrem
Mariaboller (choux au craquelin) er en morsom og spennende vri på fastelavnboller. Det er luftige vannbakkels dekt med mørdeig som sprekker opp under steking og gir en deilig sprø overflate.

Mariaboller eller choux au craquelin, er søte boller med spennende fyll og sprø overflate.

Stor fastelavnbollekake
Prøv en ny vri når du skal servere boller til fastelavn. Lag en luftig bollekake med krem i midten.

Stor fastelavnbollekake

Berlinerboller med hjemmelaget vaniljekrem
Berlinerboller rullet i sukker, fylt med hjemmelaget vaniljekrem, det slår aldri feil. Her har du oppskriften, så du kan lage dine egne.

Berlinerboller med hjemmelaget vaniljekrem