Festkaker til 17. mai

En festpyntet kake i rødt, hvitt og blått hører til på selveste nasjonaldagen. Her har vi samlet flere forslag til feiringen.

11. mai 2023

Under har vi samlet våre oppskrifter til 17. mai. Her kan du finne din favoritt.

Klikk på navn eller bilde for oppskrift:

Brownie og Pavlova festkake
Her får du to kaker i en! En nydelig sjokolade Brownie som møter en klassisk pavlova, toppet med krem og friske bær i blått og rødt, ja da er alt duket til 17.mai!

Brownie og Pavlova i en og samme festkake

Angelcake til 17. mai
Denne festkaken kalles Angelcake eller sølvkake og er en helt lys kake, nesten som sukkerbrød, men laget på mange eggehviter. Her pyntet med nydelige roser av smørkrem i rødt, hvitt og blått.

17. mai kake

Makroner i rødt, hvitt og blått med ostekrem og popping candy
Lag noen festlige makroner farget i rødt, hvitt og blått, fylt med ostekrem og en liten knasende overraskelse til gjestene.

Makroner i rødt, hvitt og blått med ostekrem og popping candy

Karamellbrownie med mascarponekrem
Brownies med smak av karamell, toppet med lys mascarponekrem og pyntet med bær i rødt og blått er garantert en slager på nasjonaldagen.

17 mai Brownies med smak av karamell, toppet med lys mascarponekrem pyntet med bær.

Glutenfri rullekake med hvit sjokoladekrem
Rullekake bakes på få minutter og passer perfekt til feiringen av 17. mai, i alle fall når den er fylt med hvit sjokoladekrem og pyntet med krem og friske bær.

Glutenfri rullekake

Vaniljekake med sitronkrem
Denne vaniljekaken med sitronkrem er perfekt til festlige anledninger som nasjonaldagen vår.

Vaniljekake med sitronkrem

Skogsbærterte med vaniljekrem
En terte med mørdeigsbunn dekket med nydelig vaniljekrem og friske bær, attpåtil penslet med gelé kan fint serveres på 17. mai.

Skogsbærterte med vaniljekrem. En terte med mørdeigsbunn dekket med nydelig vaniljekrem og friske bær, attpåtil penslet med gelé kan fint serveres når man vil kose seg litt ekstra eller i de fineste lag.