Flytende Bremykt – snarveien til ekstra god bakst

Det har aldri vært enklere å trylle frem saftig bakst. Bremykt Flytende gir deg den gode smaken av meierismør i flytende form.

27. februar 2020
2019 02 bk gulrtokakevaffel flytende

Det har aldri vært enklere å trylle frem saftig bakst. Bremykt Flytende gir deg den gode smaken av meierismør i flytende form.

Er du glad i å bake, vet du at meierismør er veien til god smak. Myke kaker, saftige boller eller sprø vafler – den gode smørsmaken gjør alt som er godt enda bedre! Men å smelte smør og avkjøle det tar tid, og oppvasken tårner seg fort opp. Derfor er Bremykt Flytende den hemmelige ingrediensen som kan spare deg for både tid og oppvask, samtidig som den gjør baksten enda bedre.

Ekspertens valg
– I alle oppskrifter hvor du skal bruke smeltet smør eller olje synes jeg at Bremykt Flytende fungerer veldig bra. Det gir den gode smørsmaken, samtidig som du får tilført bakverket fettet som gjør det ekstra holdbart, sier Gunnar Lindberg, kokk og jurymedlem i Norges beste bakst. Hans beste tips er å bytte ut margarin og olje med Bremykt Flytende i myke kaker, boller og brød. – De eneste oppskriftene hvor flytende smør ikke egner seg, er i tørre småkaker der sukker og smør skal røres hvitt, sier han.

Aldri mer tørre kaker
I tillegg til å tilføre god smak, gjør Bremykt Flytende bakverket saftigere. Hvem har ikke ergret seg over tørre kakebunner eller smuldrende muffins? Med Bremykt Flytende slipper du sandpapirfølelsen på tungen. Lindberg røper også at det flytende smøret er perfekt for å smøre både vaffeljern og kakeformer med. – Det kan nesten ikke gjøres enklere! sier kokken.

Enkel i bruk
Bremykt Flytende består av sunn rapsolje og velsmakende meierismør, samt litt salt og vitamin D. Enkelt og greit, uten diffuse ingredienser som er vanskelige å forstå. Flasken har en praktisk doseringsskala på sidene, slik at du enkelt måler opp nøyaktig den mengden du trenger i oppskriften. Å slumpe med målene i en kakeoppskrift er, som du sikkert vet, risikosport.

Bremykt flytende benk

Romtemperatur
En annen viktig ting å huske på når du baker, er at ingrediensene bør være romtempererte. For å lykkes med baksten, og særlig gjærbakst, bør du ikke bruke kjøleskapskalde varer. Dette gjelder også for Bremykt Flytende. Ettersom den inneholder meierismør, trenger den et par minutter på kjøkkenbenken for at konsistensen skal bli perfekt. Ønsker du flere tips til garantert vellykket bakst, så har vi samlet dem her: Slik lykkes du med baksten.

Ikke bare til baking
Har du først en flaske Bremykt Flytende stående i kjøleskapet, får den fort ben å gå på. Blandingen av rapsolje og meierismør har lenge vært en god bevart hemmelighet blant mesterkokker, nettopp fordi det gir en perfekt balanse mellom oljens gode stekeegenskaper og smørets nydelige smak. Nå har du tilgang på denne hemmeligheten – ferdig blandet. Her er det fritt frem for fristende biffer med restaurant-stekeskorpe! Eller du kan bruke Bremykt Flytende som smaksforsterker ved å dryppe noen dråper over kokt pasta, bakt potet, ovnsbakt fisk eller grillede grønnsaker. Mulighetene er mange – og særdeles velsmakende.

Matbloggerens beste kakeoppskrifter
Vi har fått matblogger Tove Holter til å lage tre deilige kaker med Bremykt Flytende. Her vil du smake forskjellen!

Bremykt Flytende i brødet
Er du ikke vant til å bruke smør i brødbaksten, så kan du la deg inspirere av matblogger Tove Holters nydelige smørloff med Bremykt Flytende Hun røper også hvordan du lager himmelske, luftige hamburgerbrød – og hvordan du får dem flate.

Bakeklubbens oppskrifter med Bremykt Flytende
Har du lyst til å prøve Bremykt Flytende i baksten, men usikker på hvor du skal begynne? Her er noen av Bakeklubbens favoritter.

Les også:

– Deilige pestosnurrer – perfekt turmat