Gode tips til matpakkemat

Hvem sa at matpakke er kjedelig? Lag nistemat du kan glede deg til.

9. august 2023

En fristende matpakke er god å ha for å kunne holde humøret, konsentrasjonen og energien oppe når man er ute på farta. Enten du skal ha med maten på skolen, jobben eller på reise, kan det være lurt å ha en god og hjemmelaget niste klar før blodsukkeret blir for lavt.

Les også: Det perfekte smøret for baking

Mange forbinder nistemat med svett ost og tørt brød, men slik trenger det heldigvis ikke være. Det finnes mye god bakst, også brød, og med et lag Bremykt blir det saftig og godt.

Pålegget trenger heller ikke være kjedelig, hva med en god omelett? Du kan ta utgangspunkt i denne oppskriften på Bremyktomelett og hvis du vil kan du tilføye det du vil av tilbehør som grønnsaker, sopp og skinke. Omelett er også en fin måte å bruke opp rester man har i kjøleskapet.

Brødskive med Bremykt og omelett i matpakka
Brødskive med Bremykt og omelett er supert i matpakka.

Det er også mye annet spennende og godt du kan ha med deg, og det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan fylle matpakken med.

Hva med for eksempel Müsliboller med tørket frukt, saftige og grove polarbrød, spennende matmuffins eller brytebrød med favorittpålegget ditt?

Saftige og grove polarbrød med Bremykt
Hjemmelagde polarbrød er enkelt å lage, smaker utrolig godt og ikke minst er det supert til hverdagsniste eller turmat.

Det beste av alt er at en god, hjemmelaget matpakke kan gjøres både spennende, smakfull og næringsrik uten at det trenger å være vanskelig eller tidkrevende. Mye av baksten kan også fryses ned slik at du enkelt kan tine den opp ved behov.

Glem heller ikke å legge ved litt frukt og grønnsaker. Og dersom du har dårlig tid på morgenen, kan du lage matpakken dagen før og legge den i kjøleskapet.

Flere gode tips til hva du kan ha med i matboksen:

- Myke grøtkjeks med nøtter og tørket frukt
- Enkle pestosnurrer
- Energibar med kokos, nøtter og tørket frukt
- Grove scones med rosiner og valnøtter
- Surdeigsbrød med gulrot
- Flettebrød med solsikkefrø og chia

Les også: Deilige pestosnurrer – perfekt turmat