Hjemmelagde hamburgerbrød til grillfesten

En saftig burger fortjener et luftig burgerbrød. Det er slett ikke så vanskelig som du tror. Bremykt Flytende gir burgerbrødene en deilig smak av meierismør, og her får du tipset som gjør hamburgerbrødene flate.

4. mars 2020

En hamburger trenger ikke være «ventemat». Hamburgeren er tilbake for fullt, og nå som sola titter frem, er det på sin plass å fyre opp grillen. Enten du tryller frem en klassisk bacon cheeseburger, en sunn vegetarburger eller en saftig fiskeburger, så vil hjemmelagde burgerbrød løfte den opprinnelige fast food-maten til en gourmetopplevelse. Det er kun fantasien som setter grenser!

Hjemmelaget hamburger og hamburgerbrød

Oppskrift på luftige hamburgerbrød

Oppskriften gir 9 store eller 12 små hamburgerbrød

Ingredienser:

  • 500 g hvetemel
  • 3 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 20 g gjær
  • 1 egg
  • 50 g Bremykt Flytende
  • Egg til pensling
  • Sesamfrø til toppen om ønskelig

Fremgangsmåte

  • Elt alt, foruten Bremykt Flytende, i cirka 10 minutter.
  • Tilsett deretter Bremykt Flytende og elt i 10 minutter til. La deigen heve i 1 time.
  • Del deigen i ønsket antall hamburgerbrød, trill dem runde og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Tips for å få flate hamburgerbrød
Du har kanskje forsøkt å bake hamburgerbrød tidligere? Da vet du at deigemnene fort kan forvandle seg til rundstykker fremfor den litt flatere fasongen vi er ute etter på grillfesten. Her får du vite hemmeligheten: Etter at du har trillet ut hamburgerbrødene, pensler du dem med Bremykt Flytende. Legg så et bakeark over, og deretter et stekebrett oppå der igjen. La brødene etterheve i 1 time «i klem». Ta av stekebrett og bakeark, pensle med egg og strø over sesamfrø. Resultatet er perfekte hamburgerbrød – gyldne, luftige og med helt riktig fasong.

Bremykt Flytende – et unikt produkt

Bremykt Flytende egner seg like godt i kaker og brød som til steking. Det betyr at når du har en flaske stående på lur i kjøleskapet, så vil du fort merke hvor anvendelig den er. Felles for alle bruksområdene, er at du får den gode smaken av meierismør i kombinasjon med rapsoljens kvaliteter. Oljen bidrar blant annet til at baksten holder seg saftig lenger, og at du får en fin og sprø stekeskorpe når du bruker den til steking. Blandingen kalles faktisk mesterkokkenes hemmelige triks, og du vil fort forstå hvorfor!

5 fordeler med Bremykt Flytende

  • God smak av meierismør
  • Enkel å måle opp
  • Du sparer tid og oppvask
  • Rapsolje bevarer baksten fersk lenger
  • Like god i bakst som til steking

Les også:

– Slik steker du briljant biff – hver gang