Hjemmelagde hamburgerbrød til grillmaten
En saftig burger fortjener et luftig burgerbrød, og det er slett ikke så vanskelig å få til. Her får du tipset som gir hamburgerbrødene den flate formen du ønsker.
Hamburgeren er tilbake for fullt, og nå som sola titter frem, er det på sin plass å fyre opp grillen. Enten du tryller frem en klassisk bacon-cheeseburger, en sunn vegetarburger eller en saftig fiskeburger, så vil hjemmelagde burgerbrød løfte den opprinnelige fast food-maten til en gourmetopplevelse.

Oppskrift på luftige hamburgerbrød
Oppskriften gir 9 store eller 12 små hamburgerbrød
Ingredienser:
- 500 g hvetemel
- 3 dl vann
- 1/2 ts salt
- 1 ss sukker
- 20 g gjær
- 1 egg
- 50 g Bremykt Mykere, smeltet og litt avkjølt
- Egg til pensling
- Sesamfrø til toppen om ønskelig
Fremgangsmåte
- Elt alt, foruten smeltet Bremykt, i cirka 10 minutter.
- Tilsett deretter Bremykt og elt i 10 minutter til. Dekk bollen med plastfilm og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
- Del deigen i ønsket antall hamburgerbrød, trill dem runde og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Tips for å få flate hamburgerbrød
Du har kanskje forsøkt å bake hamburgerbrød tidligere? Da vet du at deigemnene fort kan forvandle seg til rundstykker fremfor den litt flatere fasongen vi er ute etter til hamburgerne. Her får du vite hemmeligheten: Etter at du har trillet ut hamburgerbrødene, pensler du dem med smeltet Bremykt Mykere. Legg så et bakeark over, og deretter et stekebrett oppå der igjen. La brødene etterheve «i klem» i 1 time. Ta av stekebrett og bakeark, pensle med egg og strø over sesamfrø. Resultatet er perfekte hamburgerbrød – gyldne, luftige og med helt riktig fasong.

Bremykt – En folkefavoritt!
Bremykt inneholder den smarte blandingen av meierismør og rapsolje. Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med. Den gode smaken, konsistensen og at produktet er allsidig i bruk er årsaken til at Bremykt er en folkefavoritt!
Fordeler med Bremykt:
- Alt-i-ett: Bremykt kan brukes til steking, baking og på brødskiva
- Meierismøret gir sluttproduktet den gode smørsmaken
- Rapsoljen gjør den myk i konsistensen og bakeklar rett fra kjøleskapet
- Rapsolje bevarer baksten fersk lenger