Julesmørbrød med sylte og hjemmelaget rødbetsalat

Sylte er et pålegg som hører julen til. Server det sammen med hjemmelaget rødbetsalat på et godt stykke landbrød, så kan du kjenne den gode julestemningen komme snikende.

19. november 2020

Et smørbrød med wow-faktor er ikke å forakte. Det stemmer hvertfall for denne herligheten med landbrød stekt i Bremykt, toppet med fantastisk julepålegg.

Lag hjemmelaget rødbetsalat på 1-2-3, så er du straks i mål med et deilig julesmørbrød.

Julesmørbrød med sylte og hjemmelaget røbetsalat

Slik gjør du det:

Ingrediensene gir 4 porsjoner.

Ingredienser:

Smørbrød:

  • 4 skiver landbrød
  • 200 g sylte
  • 5 ss Bremykt
  • Salt og pepper etter smak
  • Frisk oregano

Rødbetsalat:

  • 200 g syltede rødbeter
  • 1 stk rødt eple
  • 0,5 stk liten rødløk
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl gresk yoghurt
  • 1 klype salt
  • 0,5 ts sukker

Fremgangsmåte:

  • Kutt rødbeter og eple, og finhakk løken. Bland sammen i en bolle med majones, yoghurt og smak til med salt og sukker.
  • Smelt smør i en stekepanne på middels varme. Legg brødskivene i og stek på begge sider til de blir gylne. Tilsett gjerne mer Bremykt hvis det trengs.
  • Fordel rødbetsalat, sylte og frisk oregano på skivene og server.
Julebakst med bremykt

Bremykt – En folkefavoritt!

Bremykt inneholder den smarte blandingen av meierismør og rapsolje. Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med. Den gode smaken, konsistensen og at produktet er allsidig i bruk er årsaken til at Bremykt er en folkefavoritt!

Fordeler med Bremykt:

  • Alt-i-ett: Bremykt kan brukes til steking, baking og på brødskiva
  • Meierismøret gir sluttproduktet den gode smørsmaken
  • Rapsoljen gjør den myk i konsistensen og bakeklar rett fra kjøleskapet
  • Rapsolje bevarer baksten fersk lenger

Bruschetta med røkelaks
Bruschetta er et flott tilskudd til ethvert tapas- eller koldtbord. Hva med å teste en ny vri med røkelaks?

Fler tips til julens matbord

Hva med å lage ditt eget brød? Vi foreslår Brioche – En klassiker som passer ypperlig som grunnmur i ethvert smørbrød.

Og som et ekstra tilskudd til matbordet foreslår vi en ny vri på Bruschetta, der tomatene er byttet ut med røkelaks. Det er virkelig snadder!

Klikk på bildene for oppskrift.

Brioche restesmørbrød
Her får du oppskriften på klassisk Brioche. Brødet gjør seg godt som underlag til et fantastisk smørbrød.