Festlig kake til barnebursdagen
I barnebursdag er det viktig at kakene ser fristende ut. Kule cakepops formet som fotballer blir garantert en favoritt blant alle som drømmer om å bli den neste Messi eller Hegerberg.
Cakepops er små munnfuller av myk kakebunn og fyldig sjokoladekrem. Selve tilberedelsen er enkel ettersom du skal smuldre opp kakebunnen og blande den med sjokoladekremen. Setter du av litt ekstra tid til pyntingen, vil både festens hovedperson og de små gjestene kaste seg over kakefatet.

Oppskrift på fotball cakepops
Ca. 45 stk
Ingredienser:
Sjokoladekake:
- 120 g Bremykt Original, smeltet
- 3 egg
- 3 dl sukker
- 4 ½ dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ½ dl melk
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ss kakao
Sjokoladekrem:
- 125 g Bremykt Original, romtemperert
- 200 g melis
- 200 g kremost naturell
- Ca. 3 ss O´boy
- Ca. 2 pk hvit fondant
- 1 pk sort fondant
- Pinner (ev. papirsugerør som klippes til passe størrelse)
- Ev. smeltet kokesjokolade
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, bruk over- og undervarme.
- Smør en springform (ca. 24 cm) med Bremykt Flytende.
Sjokoladekake:
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland de tørre ingrediensene og sikt over, vend inn vekselsvis med melk og smeltet Bremykt. Bland sammen til en glatt røre og ha i springformen. Stek på midterste rille ca. 30 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig på pinnen. Avkjøl og smuldre.
Sjokoladekrem:
- Pisk Bremykt, kremost og melis sammen. Ha i kakaopulver. Pisk alt godt sammen til en luftig krem.
- Bland sjokoladekrem og sjokoladekakesmuler. Sett kjølig ca. 15 minutter, trill til små kuler. Stikk inn en pinne (dypp ev. tuppen i smeltet sjokolade slik at det fester seg bedre) og sett i fryseren til kulene er faste og fine. Kjevle ut den hvite fondanten til ønsket tykkelse, stikk ut sirkler med et kjøkkenglass og kle kulene. Pynt med sort fondant som er kjevlet tynt og skåret i «fotballmønster».
Tips: Her kan man fint bruke andre typer kakebunner etter ønske. Dersom du ikke ønsker å bruke fondant kan kulene dyppes i hvit sjokolade. Når sjokoladen har stivnet, tegner du på mønster med smeltet kokesjokolade.

Bremykt – En folkefavoritt!
Bremykt inneholder den smarte blandingen av meierismør og rapsolje. Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med. Den gode smaken, konsistensen og at produktet er allsidig i bruk er årsaken til at Bremykt er en folkefavoritt!
Fordeler med Bremykt:
- Alt-i-ett: Bremykt kan brukes til steking, baking og på brødskiva
- Meierismøret gir sluttproduktet den gode smørsmaken
- Rapsoljen gjør den myk i konsistensen og bakeklar rett fra kjøleskapet
- Rapsolje bevarer baksten fersk lenger