Festlig kake til barnebursdagen

Barn spiser først og fremst med øynene, så på barnebursdag er det viktig at kakene ser fristende ut. Kule cakepops formet som fotballer blir garantert en favoritt blant alle som drømmer om å bli den neste Messi eller Hegerberg.

26. februar 2020

Cakepops er små munnfuller av myk kakebunn og fyldig sjokoladekrem. Selve tilberedelsen er enkel ettersom du skal smuldre opp kakebunnen og blande den med sjokoladekremen. Setter du av litt ekstra tid til pyntingen, vil både festens hovedperson og de små gjestene kaste seg over kakefatet.

Kule Cake Pops utformet som små fotballer

Oppskrift på fotball cakepops

Ingredienser (ca. 45 stk):

Sjokoladekake:

  • 1 ½ dl Bremykt Flytende
  • 3 egg
  • 3 dl sukker
  • 4 ½ dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ½ dl melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakao

Sjokoladekrem:

  • 125 g Bremykt Original romtemperert
  • 200 g melis
  • 200 g kremost naturell
  • Ca. 3 ss O´boy
  • Ca. 2 pk hvit fondant
  • 1 pk sort fondant
  • Pinner (ev. papirsugerør som klippes til passe størrelse)
  • Ev. smeltet kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, bruk over- og undervarme.
  • Smør en springform (ca. 24 cm) med Bremykt Flytende.

Sjokoladekake:

  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland de tørre ingrediensene og sikt over, vend inn vekselsvis med melk og Bremykt Flytende. Bland sammen til en glatt røre og ha i springformen. Stek på midterste rille ca. 30 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig på pinnen. Avkjøl og smuldre.

Sjokoladekrem:

  • Pisk smør, kremost og melis sammen. Ha i kakaopulver. Pisk alt godt sammen til en luftig krem.
  • Bland sjokoladekrem og sjokoladekakesmuler. Sett kjølig ca. 15 minutter, trill til små kuler. Stikk inn en pinne (dypp ev. tuppen i smeltet sjokolade slik at det fester seg bedre) og sett i fryseren til kulene er faste og fine. Kjevle ut den hvite fondanten til ønsket tykkelse, stikk ut sirkler med et kjøkkenglass og kle kulene. Pynt med sort fondant som er kjevlet tynt og skåret i «fotballmønster».

Tips: Dersom du ikke ønsker å bruke fondant kan kulene dyppes i hvit sjokolade. Når sjokoladen har stivnet, tegner du på mønster med smeltet kokesjokolade.

Bremykt Flytende er snarveien til perfekt bakst

– Bremykt Flytende passer perfekt i alle oppskrifter som erstatning for olje eller smør. Det flytende smøret gjør bakeprosessen enklere – og resultatet bedre. Bremykt Flytende tilfører baksten en deilig smak av meierismør, og rapsoljen gjør at kaken holder seg fersk lenger, sier Gunnar Lindberg, kokk og jurymedlem i Norges beste bakst. Perfekt for deg som er glad i å bake, men som helst vil at det skal gå fortest mulig. Nå kan du hoppe over smeltingen og avkjølingen av smøret, og du slipper å skitne til en ekstra gryte. Det har aldri vært enklere å trylle frem deilige kaker!

5 fordeler med Bremykt Flytende

  • God smak av meierismør
  • Enkel å måle opp
  • Du sparer tid og oppvask
  • Rapsolje bevarer baksten fersk lenger
  • Like god i bakst som til steking

Les også:

– Denne sjokoladekaken blir vårfestens midtpunkt