Lag din egen sandwich-is!

Sandwich er mange sin absolutte favorittis. Og den er faktisk ikke så vanskelig å lage. Her er vår oppskrift på hjemmelaget sandwich med deilig vaniljeis.

20. juni 2023

Oppskrift på hjemmelaget sandwichis

Oppskriften gir ca. 12 stk

Sandwichbunn:

 • 120 g Bremykt Mykere
 • 100 g sukker
 • 50 g brunt sukker
 • 150 g hvetemel
 • 30 g sjokoladepulver (for eksempel O´boy eller Nesquick)
 • 10 g kakao
 • ½ ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • ½ ts salt
 • 1 ½ dl helmelk

Fyll:

 • Ca. 1 ½ – 2 liter vaniljeis
  Hjemmelaget sandwichis er lett å lage og lett å nyte!

Fremgangsmåte

Sandwichbunn:
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Kle en ildfast firkantet form (ca. 27 × 36 cm) med bakepapir. Ønsker du en tykkere bunn, bruk mindre form og beregne litt lengre steketid.

Ha Bremykt og sukker i en miksebolle, pisk på høy hastighet til det er litt kremet.

Bland og sikt sammen hvetemel, sjokoladepulver, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt. Tilsett vekselvis de tørre ingrediensene og melk i Bremykt-blandingen. Pisk sammen på lav hastighet. Skrap ned deigen som legger seg på kantene, slik at alt blir godt blandet.

Fordel røra i langpanna og stek på midterste rille ca. 15 minutter. Avkjøl. Dekk til med plast og sett i fryseren minst 2 timer før du skjærer i den.

Slik setter du sammen sandwichen:
La isen stå i romtemperatur til den er så myk at du enkelt kan smøre den utover kakebunnen, men ikke så myk at den renner.

Ta sandwichbunnen ut fra fryseren, la den tine noen minutter, del i to på midten (eller i mindre deler om ønskelig) og fordel et jevnt tykt lag med iskrem over den ene delen. Legg den andre delen over isen (husk den fineste siden opp), klem forsiktig sammen. Stryk av overflødig is som legger seg over kanten med en skarp kniv. Frys sandwichen til isen er hard, del i små firkanter eller rektangel med en varm skarp kniv (hold kniven under varmt springvann, tørk av overflødig vann). Pakk gjerne inn en og en is i plastfilm eller bakepapir, og ha på lur i fryseren.

Tips:
Her kan man bruke andre typer is etter hva man liker eller man kan blande sin egen favoritt is med for eksempel sjokoladepulver, revet sjokolade, knust oreo, finhakket karamell, Non Stop, Nugatti, friske bær eller annet søtt og godt.

Er du glad i sjokolade? Pynt med smeltet sjokolade og gjerne litt ristede hasselnøtter, eller server med friske bær.

Prøv også sjokoladekake med Daimis

Denne herlige iskaken er ypperlig å servere på varme sommerkvelder.

Mørk sjokoladekake med Daimis

Få inspirasjon til Friske bidrag til sommerkosen

I sommervarmen er det godt å ha noen friske godsaker å kose seg med. Det være seg små fristelser til kaffen eller en kake å dele i festlige lag.

Frisk ostekake med kiwi gjør seg godt på sommerens kakebord