Lyse og luftige cupcakes

Små og søte herligheter er perfekt når dere skal kose dere litt ekstra.

27. oktober 2016

Cupcakes er utrolig enkelt å lage, og smaker himmelsk med vaniljesmørkrem og noen friske bær på toppen. Vi anbefaler deg å prøve matblogger Tove Holter sin oppskrift på lyse og luftige cupcakes. Holter, som står bak bloggen idefull.no, har mange gode kaker og bakst på lager i sine oppskriftsbøker. I 2014 stakk hun av med tittelen Norges Beste Bakst med sin egenkomponerte oppskrift på en saftig eplekake.

Ingredienser for 24 små cupcakes:

200 g Bremykt
150 g sukker
3 ts vaniljesukker
3 egg
200 g mel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1,5 dl kefir

Fremgangsmåte:

Pisk Bremykt, sukker og vaniljesukker godt og luftig. Tilsett eggene, og gjerne plommene først. Ha deretter i det tørre (mel, bakepulver og natron) og kefir om hverandre.

Stekes i ønsket muffinsform. Tove stekte i litt mindre muffinsformer, og steketiden midt i ovnen var 20 minutter på 180 grader. Steketiden og mengden cupcakes avhenger av størrelsen på formen du velger.

Avkjøles og toppes med god vaniljesmørkrem og friske bær.

Img 6519   sendt bremykt
Foto: Tove Holter, idefull.no

Toppes med vaniljesmørkrem:

1 dl kremfløte
100 g hvit kokesjokolade
200 g Bremykt
400 g melis
3 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Kok opp 0,5 dl kremfløte. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den smelter. Avkjøles litt.

Pisk Bremykt, melis, vaniljesukker og resten av kremfløten godt. Tilsett den sjokoladesmøret.

Sett kaldt til det stivner litt, men ikke for mye slik at den blir vanskelig å få på. Kremen blir stiv i kjøleskapet, men mykner raskt i romtemperatur.

Disse kler en bringebær på toppen og er saftigst når de er romtempererte Derfor er det lurt å ta dem ut av kjøleskapet en stund før de skal serveres.

Lyst til å lage flere små fristelser? Vi har samlet en rekke oppskrifter med cupcakes, og du finner alt fra Oreocupcakes til gulrotlcupcakes vår samleside. Her finner du alle oppskriftene.