Med dette utstyret går bakingen som en lek

Smarte bakeredskaper du ikke visste at du trengte.

1. september 2017
Mari birgitte ruud
Mari Birgitte Ruud, bakeekspert hos Jernia og butikksjef hos Jernia Råholt

For å oppnå best mulig resultat når du baker, trenger du riktig arbeidsutstyr. I samarbeid med Jernia har vi valgt ut noen bakeredskaper som vil gjøre bakingen mye enklere, enten du er bakemester eller nybegynner på bakefronten. Med disse smarte bakeredskapene vil du uansett lykkes med bakingen og briljere på kjøkkenet.

Smart bakematte

Mari Birgitte Ruud, bakeekspert hos Jernia og butikksjef hos Jernia Råholt, forteller at det er veldig lurt å ha en bakematte når du skal bake. Slik beskytter du bordplaten, og du får et klebefritt underlag både for deig, fondant eller marsipan.

– En bakematte i silikon er et supert produkt, som tar liten plass når den ikke er i bruk og kan rulles ut og enkelt brukes. Bakematten er også enkel å rengjøre og gir et godt underlag å bake på, forklarer Ruud.

Les mer om bakematte i silikon her.

Mediacom bremykt 9015

Dekorasjonssett for cupcakes

Hvis du er glad i å lage småkaker og søte cupcakes er det ekstra viktig å ha det riktige utstyret for å få lekre kaker. Finn fram konditoren i deg og pynt hjemmelagde cupcakes som en proff. Et dekorasjonssett gjør det enkelt og ryddig å gi bakverket ditt en personlig touch med ulike dekorasjoner.

– Cupcake dekorasjonssett gjør pynting av cupcakes og kaker til en lek. Her følger det med både tipper og sprøyteposer slik at det er veldig enkelt å få et fint og lekkert resultat, forklarer Ruud engasjert.

Les mer om cupcake dekorasjonssett her.

Enkelt å dele kaka lagvis

En kakedeler er genial når du skal lage sukkerbrød eller andre kaker med flere lag. Da får du fine, jevne bunner og du slipper å kløne med en kniv.

– Denne er et must til alle som liker å bake kake! Med kakedeleren er det enkelt å dele kaka opp lagvis, og resultatet blir jevnt og fint.

Les mer om kakedeler her.

Croppet blomsterberg action 090

Kjekt å ha en justerbar kakering

Med en justerbar kakering kan du justere størrelsen på kaka akkurat slik du vil ha den. Kakeringen kan brukes til alt fra hjemmelaget is og desserter til ulike kaker. Her er det kun fantasien som setter grenser. Denne kakeringen fra Blomsterberg tåler både oppvaskmaskin, stekeovnovn og fryser.

– En justerbar kakering er utrolig kjekt å ha. Da blir kaken akkurat den størrelsen du måtte ønske, fra 16,5 – 32 cm i diameter. Ringen har ingen bunn, men du smører den som vanlig, og setter ringen direkte på et bakepapirkledt stekebrett før du heller i røren, forklare bakeeksperten.

Les mer om justerbar kakering fra Blomsterbergs.

Terteform med løs bunn

Sliter du av og til med å få den nybakte terten ut av formen? Da er det lurt å bruke en terteform med løs bunn.

– Hva med å lage hjemmelaget blåbærterte? Med en terteform med løs bunn er det enkelt å servere terten og få den ut av formen.

PS: Det anbefales alltid å smøre formen med Bremykt, bakespray eller smaksnøytral olje.

Les mer om terteform med løs bunn

Alfabet og tall når du skal pynte kaka

Skal du pynte kaka med bursdagsbarnets navn og år? Da er det midt i blinken med en utstikker i rustfritt stål. Her kan du velge mellom 37 tall og bokstaver du kan lage i fondant.

– Med disse kan du enkelt pynte opp en bursdagskake eller konfirmasjonskake med en tekst i fondant. Stilig og enkelt!

Les mer om ustikker med alfabet og tall

Slik får du perfekte makroner

Elsker du makroner, men synes det er vanskelig å lage dem fine? Da kan du bruke en makronmatte for å forenkle bakingen.

– En makronmatte er smart å bruke for å få perfekt form og fasong når du baker makroner, sier Ruud.

Les mer om makronmatte her.

Croppet blomsterberg action 080

Konditorfolie til dekorasjon

Klar folie er lurt å ha hvis du skal lage sjokoladedekorasjon eller samle kaka du baker. Konditorfolien legges i kanten på kakeformen før du bygger opp kaka med mousse, krem og lignende. Folien kan vaskes og brukes om igjen.

– Sjokoladefolie eller konditorfolie brukes til å samle kaka eller gjøre kaka høyere enn springformen, når den samles. Konditorfolie kan også brukes til sjokoladedekorasjon på is, kaker og mye annet.

Les mer om klar folie her.

Vi kårer Norges beste bakst

Denne høsten har Bremykt vært på jakt etter landets beste bakeoppskrift i bakekonkurransen Norges beste bakst. Nå er konkurransen avsluttet og juryen jobber med å smake seg fram til årets bakevinner. Les mer om konkurransen her.