Prøv Trines kanelsnurrer

Så gode at de smelter i munnen.

28. august 2014

Trine Sandberg, Norges fremste matblogger som står bak Trines Matblogg, gir deg oppskriften på de beste kanelsnurrene, bakt med Bremykt. (ca. 24 stk.)

Ingredienser:

Gjærdeig
950-1000 g hvetemel
5 dl melk (20-25 grader)
25 g fersk gjær (eller ½ pose tørrgjær)
150 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g Bremykt, i terninger

Kanelfyll
125 g Bremykt
5-6 ss (brunt) sukker
1-2 ss kanel

Pensling og dekor
1 egg, sammenvispet
perlesukker (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av Bremykt, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut gjæren i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen elte i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs.

Tilsett så Bremykt i terninger, og elt til alt er godt blandet i deigen og den slipper kantene i eltebollen, ca. 10 minutter.

Kle bakebollen med plast eller ha på lokk. Sett bakebollen på et trekkfritt sted og la deigen heve til omtrent dobbel størrelse, ca. 60 – 90 minutter. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme. Mens gjærdeigen hever, rører du sammen ingrediensene til kanelfyllet.

Les også: Slik lykkes du med gjærbaksten

Ha deigen på melet underlag og kjevle den ut til en rektangulær leiv som er ca. 60×30 cm. Bre kanelfyllet utover halvparten av leiven og brett den “rene” delen av leiven over fyllet. Del leiven opp i ca. 24 remser. Tvinn remsene, slå deretter en knute på dem og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. La kanelsnurrene heve under et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse, i ca. 20 – 30 minutter.

Pensle kanelsnurrene forsiktig med det sammenvispede egget, strø eventuelt over litt perlesukker, og stek dem ved 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter. Kanelsnurrene er ferdige når de har en gyllen overflate og er lett brune under. Avkjøl kanelsnurrene på rist.

TIPS:

Dersom du ikke skal spise alle samme dag bør de fryses ned straks de er avkjølt. Tines i romtemperatur og varmes ved ca. 175 grader varmluft i 3-4 minutter. Da smaker de som nybakte igjen!

Flere oppskrifter på kanelboller finner du her.

Alle oppskriftene fra Bremykt sin konkurranse Norges beste bakst finner du her.