Sjokoladekakene du vil elske

Uansett om du ser etter en enkel og rask kake, eller en mer avansert og imponerende, så er sjokoladekake er en sikker vinner!

20. juni 2020

Tanken på en saftig, god sjokoladekake gir vann i munn. Den kan gjøres så enkel, eller avansert man bare vil og passer derfor til enhver anledning. Enten det er dugnad for fotballaget, bursdagsfeiring, bryllup eller bare for kosens skyld, så finnes det en perfekt sjokoladekake. Sjokoladekaken gir rom for kreativitet og det er nesten umulig å trå feil.

Les også: Den perfekte sjokoladekake

Her har vi plukket ut noen av våre favoritter, som viser det brede spekteret innen sjokoladekaker. Klikk på navn eller bilde for oppskrift:

Dessertkake med hasselnøtter og sjokoladeglasur

En nydelig melfri sjokoladekake! En dessertkake laget med kokesjokolade og hasselnøtter, toppet med sjokoladeglasur som igjen er toppet med friske og syrlige bringebær, trenger vi å si mer? Her er det bare å nyte hver munnfull!

Dessertkake med hasselnøtter og sjokoladeglasur

Chocolate drip cake

Overrask besøket med en skikkelig kul kake! Her er oppskrift på en firelags sjokoladekake med karamellsmørkrem og sjokoladeglasur som dryppes over toppen.

Chocolate drip cake

Saftig kjelesjokoladekake

Kjelesjokoladekake er en rørende lett kake å lage. Alle ingrediensene til sjokoladekaken blandes nemlig i en kjele og det samme for glasuren. Pynt med sesongens bær, spiselige blomster eller urter.

Saftig kjelesjokoladekake

Brownies med melkesjokolade

Brownies er en favoritt for de aller fleste. Her har du en Browniesoppskrift med melkesjokolade.

Brownies med melkesjokolade

Firkløver sjokoladekake

En skikkelig sjokoladebombe av en kake slår aldri feil! Akkurat som denne saftige sjokoladekaken toppet med glasur av firkløversjokolade.

Firkløver sjokoladekake

Sjokoladekake med jordbærsmørkrem for to

Denne flotte sjokoladekaken er perfekt å dele på to. Den kan gjerne lages til kjæresten på valentinsdagen, men også resten av året når du vil dele en god kake med en som fortjener det.

Sjokoladekake med jordbærsmørkrem for to

Supersaftig sjokoladekake i langpanne

En supersaftig sjokoladekake i langpanne, kjapp å lage, himmelsk god og som passer til de fleste anledninger, det er kjekt å ha på repertoaret det.

Supersaftig sjokoladekake i langpanne

Festkake

Dette er rett og slett en fest av en sjokoladekake og et herlig tilskudd til kakebordet.

Festkake - sjokoladekake

Fler oppskrifter på sjokoladekake

I vår oppskriftsbase finnes de mange fler oppskrifter på sjokoladekake. Klikk her for å se dem.

Inspirasjon til bakingen

Selv om sjokoladekake alltid slår godt ann, finnes det jo uendelige mange fler kaker å kose seg med. Ta en titt på disse artiklene for mer inspirasjon:

- De klassiske kakene
- Langpannekaker
- Syrlige fristelser
- Bak dine favorittcookies