Slik lager du supersaftig sjokoladekake

Dette er rett og slett en fest av en sjokoladekake. Denne blir garantert en vinner på kakebordet.

20. oktober 2016

Sjokoladekaker kommer i alle størrelser og fasonger, og er alltid et populært innslag, enten det er til barnebursdag eller en venninnekveld.

Vi anbefaler deg å prøve matblogger Tove Holter sin oppskrift på en enkel og saftig sjokoladekake i rund form. Holter, som står bak bloggen idefull.no, har mange gode kaker og bakst på lager i sine oppskriftsbøker. I 2014 stakk hun av med tittelen Norges Beste Bakst med sin egenkomponerte oppskrift på en saftig eplekake.

Sjokoladekake i rund form str. 20 cm i diameter

Ingredienser:

  • 200 g Bremykt
  • 400 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 250 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g bakekakao
  • 3 dl fløte
  • 1 dl melk

Fremgangsmåte:
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett ett og ett egg. Pisk godt mellom eggene. Deretter tilsettes det tørre (mel, bakepulver og kakao) og det våte (fløte og melk) om hverandre.

Røren fordele likt i to stk. former i str. 20 cm i diameter. Smør formene eller for innsiden (bunn og sider) med bakepapir og stek dem midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 – 45 minutter.

Avkjøles før kremen has på.

Sjokoladekake med bringebær
Foto: Tove Holter, idefull.no

Sjokoladesmørkrem

  • 200 g romtemperert Bremykt
  • 300 g romtemperert kremost naturell
  • 500 g melis
  • 20 g bakekakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss sterk kaffe om du ønsker

Fremgangsmåte:

Pisk alt godt sammen.

Fordel smørkremen mellom lagene med kake.

Dekk kaken med krem; både på sidene og toppen.

Sett kaken kaldt før den skal pyntes.

Kremen blir stiv i kjøleskapet, men mykner raskt i romtemperatur. Derfor er det lurt å ta det ut av kjøleskapet en stund før den skal serveres. Kaken er også saftigere når den er romtemperert.

Pynt:

  • 100 g 70% smeltet sjokolade (eller mer om du skulle ønske dette)
  • Friske bringebær
  • Evt. litt sjokoladebrekk til topping

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøle den litt. Helles over kald smørkrem. Det er anbefalt å bruke en sprøytepose til dette, for da har du mer kontroll på sjokoladen.

Toppes med friske bringebær, og ev. litt sjokoladebrekk. Har du ekstra sjokoladekrem kan du også pynte ved å lage topper med denne.

Sjokoladekake med bringebær
Foto: Tove Holter, idefull.no

Elsker du sjokolade?

Vi har samlet en rekke sjokoladekake-oppskrifter, og du finner alt fra firkløverkake til himmelsk brownie på vår samleside. Her finner du alle oppskriftene.