Oppskriften gir 24 cookies
170 gram Bremykt
200 gram demerara (brunt) sukker
1 ½ ts vanilje ekstrakt
280 gram siktet hvetemel
¼ ts salt
Noen dråper vann til justering av deigen
Miks romtemperert Bremykt med brunt sukker på medium hastighet til en kremet konsistens.
Ha i vaniljeekstrakt, hvetemel og salt. Juster med litt og juster med vann til deigen klumper seg i litt store klumper. Pass på mengden vann da det lett blir for mye. Noen dråper er ofte nok.
Rull deigen til en pølse på ca 40 cm og del i to like deler. Ha brunt sukker på et brett og rull deigpølsen i sukkeret til den er helt dekket. Pakk deigen i plast og legg kjølig i minst 5 timer.
Gjør klar to bakebrett. Det anbefales å bruke silikon-matte som underlag til kjeks, men bakepapir fungeres også.
Når deigen er ferdig nedkjølt, skal hver del skjæres i 12 like deler, slik at du får 24 deler totalt. Legg de med litt mellomrom på bakbrettet og sett inn i forbarmet ovn i ca 14 minutter på 175 grader.
Ta ut de flotte kjeksene, trekk inn luktet å prøv å motstå fristelsen. Kjeksene har nemlig godt av å hvile noen minutter før de rask forsvinner fra bakebrettet.
Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!
Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.