(Ingrediensene gir 2 porsjoner)
2 carré-koteletter av svin
1 stor blomkål
4 ss Bremykt (romtemperert)
Krydderblanding 1ts av hver: salt, paprika, løkpulver, hvitløkspulver, gressløk, curry, muskatnøtt og Gastromat.
Start med å lage Bremykt kryddersmør. Det gjøres ved å blande romtemperert Bremykt med krydderet. Bland godt sammen og ha blandingen ut på et bakepapir. Brett papiret stramt rundt smøret og tvist i endene. Legg kryddersmøret i kjøleskap i minst 20 minutter.
Så er det blomkålen sin tur. Her skal det både lages biffer og puré. Biffene kuttes ut fra midtstykket på blomkålen til ca 2 cm tykke skiver. Blomkålbukettene skjæres også av.
Gni blomkålbiffene med olivenolje på begge sider og ha på litt salt. Bak dem så i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader til de er møre.
Blomkålpuréen lages gjennom å koke bukettene i en kjele med ca 2 dl vann, en klype salt og godt med Bremykt. Når bukettene er møre, lages de til puré med stavmikser, sammen med et par skjeer rømme.
Mens blomkålen gjør seg ferdig i både ovn og kjele, steker du svinecaréen. Kjøttet krydres på begge sider, i oppskriften er det brukt curry. Ha godt med smør i en varm panne og brun caréeen på begge sider mens du øser litt av smøret over. Når kjøttet har fått fin farge, skal det inn i ovnen i 6-7 minutter på 200 grader til kjernetemperaturen er 67-68 grader.
Nå er det klart for å montere! Begynn med å legge blomkålpuré på tallerkenen og stryk det litt utover. Legg på et stykke blomkålbiff med en kotelett svinecarré over. Topp med et godt stykke Bremykt kryddersmør og la det smelte over. Nam!
Retten smaker godt med smørstekt sopp - her er det brukt kantarell - og litt valgfritt grønt. Vi har også toppet med noen ristede gresskarkjerner for tekstur.
Som medlem av Bakeklubben får du inspirasjon rett i innboksen!
Bakeklubbens nyhetsbrev gir deg spennende oppskrifter, smarte baketips og invitasjon til å delta i konkurranser med flotte premier.