Årets vinner – en uslåelig kombinasjon av søtt og salt

En nydelig smakskombinasjon der alle lagene er like gode, er juryens dom. Det var ingen tvil om hvem som var vinneren da juryen skulle avgjøre hva som er Norges beste bakst 2021 – det måtte bli Miriam Hagas sjokolademoussekake.

21. november 2021

Miriam Haga fra Sandnes forteller at hun lagde kaken for første gang til svigerfarens disputas. Kaken består av en browniebunn med et lag av salt karamell, og så toppes dette med sjokolademousse. Det er med andre ord en kake som krever litt av den som skal bake, men den er likevel ikke for avansert. Miriam hadde pyntet sitt bidrag nydelig med friske blomster og sjokolade. Juryen vil derfor understreke at kaken er så god at den ikke krever spesielle ferdigheter med tanke på pynting. Den kan serveres med et mye enklere utseende og likevel være en suksess. Miriam tipser på sin side om at det fungerer svært godt å pynte med friske bær. Da får du en fin kontrast til alt det søte. Hun har ellers valgt å lage kaken med glutenfritt mel, men den kan også lages med vanlig mel. – For meg er det ekstra hyggelig om alle i et selskap kan spise av den samme kaken, sier Miriam. Som vinner av Norges beste bakst 2021 får Miriam den nye kjøkkenmaskinen Titanium Chef Baker fra Kenwood og et gavekort fra Jernia på tusen kroner. Gratulerer!

2. premien, kjøkkenmaskinen Titanium Chef Baker fra Kenwood, går til Karen Marie Fæste sitt saftige grovbrød med nøtter og frø. Juryen valgte å bruke valnøtter i oppskriften, og fremhever at brødet var veldig enkelt å bake. Det smakte veldig godt både nystekt og dagen etterpå.

Christina Houm får 3. plassen og en bakepakke fra Cacas. Hennes boller med saftig mandel-muscovadofyll og karamelliserte mandler er en slags hybrid av to svenske favoritter, butterkake (ligner den norske prinsessekaken) og toscakake. – Absolutt veldig god gjærbakst, sier juryen.

Bettina Reine sin bakst, Gulrotstang, har fått flest «liker» og kåres dermed som Folkets favoritt i Norges beste bakst 2021. Hun får en signert bakebok fra Marianne Pfeffer og et gavekort på tusen kroner fra Jernia.

De 150 første deltakerne i årets konkurranse får en justerbar Patisse brødform fra Jernia. Det har gått ut en epost vedrørende dette til alle det gjelder, og vi håper den blir til stor glede for alle de bakeglade mottakerne.

Bremykt og Norges beste bakst gratulerer vinnerne av årets konkurranse!