Bakeutstyret ekspertene sverger til

Det ligger mye arbeid bak en flott festkake, men med riktig utstyr blir bakingen morsommere! Her er triksene og utstyret ekspertene bruker, og som kan inspirere deg til å bli en superbaker.

2. oktober 2019

Når bakekonkurransen Norges beste bakst går av stabelen bugner premiebordet av fantastisk bakeutstyr. Hovedpremien, en KitchenAid kjøkkenmaskin, er en fryd for øyet – og vil garantert være et velkomment innslag på kjøkkenbenken til vinneren.

Kjøkkenets Rolls Royce
– Jeg fikk min første KitchenAid i innflyttingsgave da jeg flyttet for meg selv som attenåring. Den var kremhvit og det var veldig stas, minnes matblogger Julie Ilona Balas (28), kvinnen bak Julies matblogg. Nå, ti år senere, synes hun fortsatt at den er tidenes fineste kjøkkenmaskin. – Det jeg liker aller best med kjøkkenmaskinen fra KitchenAid er at den er så allsidig, og at den er liten og nett sammenlignet med andre kjøkkenmaskiner, sier hun.

Bilde kitchenaid

KitchenAid – ikke bare til baking
Julie elsker å bruke kjøkkenmaskinen sin til å lage luftig marengs, men vel så ofte bruker hun den i det salte kjøkkenet. – Den er suveren til pasta og paideig, også elsker jeg alt tilbehøret man kan bruke. Epleskreller, spiralizer og pastarulleren er i stadig bruk, sier hun. At KitchenAid tar seg uforskammet godt ut på kjøkkenbenken er en velkommen bonus. – Har du en KitchenAid, rydder du den ikke bort etter bruk. Den er som et ikon å regne, og min har stått fremme på kjøkkenet gjennom flere kjøkkenbytter, forteller hun. I år fyller dette kjøkkenikonet hele hundre år, og designet har ikke endret seg stort siden 1937

Cacas hjelper deg til å pynte som en proff
Et annet navn som alle bakeglade har et forhold til er Cacas, og selvsagt er dette bakemekkaet med som premieleverandør når landets beste kakebaker skal kåres. Det som virkelig skiller amatørene fra proffene er nemlig den siste finishen. Enten du skal trylle frem små munnfuller av cupcake-lykke eller pynte marsipankaken ingen vil spise før den er forviget på Instagram, så kommer du lang vei med utstyr fra bakespesialisten Cacas. Visste du for eksempel at proffene bruker spiselig kakelim for å få pynten på plass? Eller at du bør bruke en makronmatte for å være sikker på at deigen ikke flyter ut, og at alle blir helt like i størrelsen? Husk også på arbeidsstillingen din når du baker. Her kan det fort bli lutende rygg og høye skuldre. Et dreiebord for dekorering er hjelpemiddelet som gir deg stålkontroll på både pyntingen og holdningen, og som gjør den siste finishen til en lek.

Med disse tipsene håper vi du fikk lyst til å trylle frem små munnfuller av absolutt kakelykke. Måtte den beste kakebakeren vinne! Meld deg på konkurransen Norges beste bakst 2019.