Bremykt gjør baksten til en fest i munnen!

Sprø skorpe med smak av smør er universal lykke. Enten du baker sjokoladekake, kanelsnurrer eller eplekake, så fortjener baksten din den deilige, knasende overflaten som Bremykt gir deg – hver gang.

28. september 2021

Har du Bremykt i kjøleskapet, så slipper du å temperere smøret før baking. Smøret er mykt og bakeklart rett fra kjøleskapet, noe som sparer deg for verdifull tid.

– Jeg anbefaler å bruke Bremykt rett fra kjøleskapet når du skal elte smør inn i baksten. Det gir et smakfullt og saftig resultat, sier Gunnar Lindberg, kokk og jurymedlem i Norges beste bakst.

Han har erfaring fra institusjoner som Bagatelle i Oslo og Hotel Bristol i Paris, og liker spesielt godt å bruke Bremykt i gjærbakst på grunn av den gode smørsmaken.

Bakesmøret Bremykt
Grunnen til at Bremykt egner seg så godt til baking er at du får smaken av ekte meierismør, samtidig som rapsolje gjør smøret mykt og smidig å jobbe med. Bremykt produseres på TINE meieriet i Verdal i Trøndelag, og selv om vi kan være enige om at kaker aldri blir slankemat, så inneholder faktisk Bremykt flere umettede fettsyrer som er bra for kroppen. Dette fettet bidrar også til å holde baksten din mer holdbar.

Tre klassiske oppskrifter
En god sjokoladekake er alltid aktuell. Det finnes ingen merkedag eller anledning der sjokoladekaken ikke fortjener hedersplass på kakebordet. Eplekake derimot, hører høsten til. Oktober uten eplekake, når de norske eplene er på sitt beste, er utenkelig. For ikke å snakke om kanelbollens dag den 4. oktober. Men det betyr selvsagt ikke at saftige kanelsnurrer ikke kan bakes resten av året også. Vi har spurt Lindberg om tre oppskrifter på disse evige klassikerne, og her er anbefalingene hans:

Troikakake tre lag som ikke skuffer. En deilig konfektkake med sjokolademousse, bringebærgelé og marsipanbunn.

2020 02 trokiakake

Kanelboller sånn lager du perfekte kanelknuter som ser ekstra lekre ut.
Image

Saftig eplekake – sprø på toppen, og myk og god inni. Perfekt med en kule vaniljeis!
Saftig eplekake   idefull.no

Bremykt er nøkkelen til suksess
Bremykt består av 70% meierismør og 30% rapsolje. En kombinasjon som fungerer godt i all slags bakst. Og husk; har du først Bremykt i kjøleskapet, så er det også kort vei til briljant biff med deilig, sprø stekeskorpe!

Har du en god oppskrift der du bruker Bremykt? Vi kårer Norges beste bakst! Meld deg på og vinn fine premier