Dette er Norges beste bakst 2014
I fjor vant Matblogger Tove Holter konkurransen Norges beste bakst med denne saftige eplekaken.
I fjor sendte flere hundre bakeglade inn oppskrifter til bakekonkurransen i regi av Bremykt. Har du en knakende god bakeoppskrift? Vi gjentar suksessen og sparker igang en ny runde av bakekonkurransen denne høsten.
– Det var veldig morsomt å vinne med min egenkomponerte favorittoppskrift på eplekake. Kaken er veldig god, og jeg håpet jo derfor at den ville vinne. Men det var også mange andre gode bidrag i konkurransen, så selv om jeg hadde troen på seierskaken min, ble jeg overrasket da jeg leste navnet mitt, sa Tove som står bak bloggen idefull.no.
– Det finnes mange oppskrifter på eplekaker. Hva gjør at nettopp denne er så god?
– Kaken er smakfull, saftig og sprø på toppen. Dette er gode kombinasjoner, sier hun.
Oppskriften på Toves saftige eplekake finner du her.

Blogg full av idéer
Siden mai 2011 har stadig flere funnet veien til Toves blogg, som hun flere ganger i uken fyller med fristende oppskrifter og nye idéer.
– Tanken bak bloggen er å vise selve idéen om hva man kan lage på kjøkkenet. Som for eksempel hva man kan lage med alt fra chili til Oreo-kjeks, sier matentusiasten.
Tove elsker å lage mat og har hatt en forkjærlighet for baking så lenge hun kan huske.
– Jeg har bakt siden jeg var liten, og jeg var en mester på Mor Monsen i en periode. Oppskrifter fra ukeblader ble flittig notert ned gjennom oppveksten. Jeg har fortsatt noen av disse i en bok. Hadde jeg hatt mulighet, hadde jeg nok bakt hver eneste dag. Jeg elsker å bake, forteller hun.
Les også: Gode tips til matpakkemat
Prøver og feiler
Så ofte hun kan eksperimenterer Tove seg frem til nye, smakfulle og spennende oppskrifter.
– Jeg henter inspirasjon fra både bilder, matprogrammer og blogger, og jeg prøver ut nye ting nesten hele tiden. Når jeg eksperimenterer, er jeg klar over at det ikke alltid blir like bra, men da prøver jeg bare igjen, forklarer hun og legger til at både familien og kollegaene hennes gladelig stiller opp som prøvekaniner når ny bakst skal testes ut.
– Har du en filosofi i forhold til det å bake og lage mat?
– Man trenger ikke følge oppskrifter slavisk. Bytt ut, ta bort eller legg til det du måtte ønske, slik at matretten passer akkurat deg og det du liker. Vær kreativ, oppfordrer hun.
Les også: Bremykt gir god smørsmak til baksten
Gode råvarer for perfekt resultat
Tove er opptatt av ekte og naturlige råvarer i matlagingen, og hun velger nøye ut ingrediensene hun bruker. Matbloggeren har en forkjærlighet for Bremykt, som blant annet er brukt i vinneroppskriften hennes, og som nå kan smykke seg med tittelen «Norges beste bakst 2014».
– Et godt smør gjør baksten smakfull og saftig, sier hun.
– Hvilke egenskaper har Bremykt som gjør at du liker å bruke dette smøret?
– Både smaken og det at det er naturlig mykt ut av kjøleskapet er to klare fordeler med Bremykt, sier hun.
– Hva kjennetegner en god bakst?
– For meg må en god bakst være smakfull, lett og luftig. I tillegg må den både gi og bringe fram gode minner.
Alle oppskriftene fra Bremykt sin konkurranse Norges beste bakst finner du her.
Oppskriften på Toves saftige eplekake finner du her.