Her er bakevinnerne fra 2016

Bli inspirert til å delta i Norges beste bakst – her er de beste oppskriftene fra fjorårets konkurranse

28. august 2017

Det bobler over av bakeglede her til lands, og siden 2014 har vi fått inn over 1000 lekre oppskrifter i bakekonkurransen Norges beste bakst. Vi har sett alt fra sjokoladekaker og blåbærboller til sitronkaker og kanelhjerter. Våre bakeglade deltagere har imponert oss stort!

I fjor hadde juryen en stor og krevende jobb med å velge ut de beste oppskriftene blant hundrevis av kreative bidrag. 10 oppskrifter ble plukket ut til finalen, og tilslutt ble tre hovedvinnere kåret. Her kan du lese mer om kakene som tronet på toppen av kakebordet og gjorde seg fortjent til pallen.

Vinner zorkina
Fjorårets Norges beste bakst-vinner, Angelika Sorkina.

Himmelsk god sjokoladekake gikk til topps

I 2016 gikk Angelika Sorkina helt til topps i Norges beste bakst med sin lekre sjokoladeterte med salt karamell, ganache og bringebær.

– Helt siden jeg var liten har jeg vært glad i baking, og bakingen har alltid vært en naturlig del av barndommen min. Og jeg lærte mye av mamma når det gjelder smaker. Hjemmebakte kaker for meg forbindes med kos og hygge. Jeg er veldig glad i å bake fordi det er så uendelig mye en kan lage, og jeg baker kaker i alle slags varianter, sier Sorkina og legger til:

– Jeg elsker å utforske og eksperimentere med smaker og teknikker for å se hvordan det blir. Men de enkleste kakene er mine favoritter, og de blir ofte de fineste.

1054 20160919212950000000
VINNERKAKA: En lekkert sjokoladeterte med salt karamell, ganache og bringebær Foto: Angelika Zorkina

Ha god tid til bakingen og vær kreativ

Den tidligere Norges beste bakst-vinneren har følgende råd til årets bakedeltagere:

– Ikke bak når du har dårlig tid, følg oppskriften, men ikke vær redd for å være kreativ, og ikke minst kos deg med bakingen.


Juryen mente at vinneren traff perfekt med flere kombinasjoner, der både søtt og salt stod i sentrum. Dette er en skikkelig god kombinasjon av sjokolade og karamell, som resulterer i en himmelsk god sjokoladekake. Fyldig fløyel toppet med salt i kombinasjonen sprø bunn og bringebær var helt fortreffelig. Dette er en fantastisk smakfull kake som alle bør diske opp med neste gang de får gjester.


Vil du også bake fjorårets vinnerkake? Her finner du oppskriften!


1216 20161011122231000000
Foto: Stine Horve

Saftig og frisk sitronkake tok andreplassen

På en god andreplass finner vi Stine Horve og hennes syrlige, søte og saftige sitronkake med bringebær. Juryen begrunnet at dette er en sitronkake som gir en frisk og nydelig smaksopplevelse. Her er det mye god smak, og smakskombinasjonen mellom søtt og syrlig treffer godt. Juryen la spesielt vekt på den gode og smakfulle sitronsmaken sammen med bringebær og deilig glasur. Denne kaken er saftig og god, og du tar gjerne ett og to stykker til!

Klikk her for oppskriften på sitronkaken som fikk andreplassen i Norges Beste Bakst 2016

Fyrstekake
Foto: www.gaasbu.no

Klassisk fyrstekake inn på pallen

Fjorårets tredjeplass gikk til Tonje Ofstad-Pettersen og hennes klassiske fyrstekake. Hun sendte inn oppskriften på fyrstekaken som mormoren hennes alltid serverte. Denne kaken har deilig sprø mørdeig med saftig mandelfyll. Juryen beskriver dette som en svært smakfull og god versjon av klassikeren fyrstekake, som bringer tilbake gode barndomsminner, og ikke minst gode smaker. I tillegg trekker juryen spesielt fram makronfyllet som er laget fra scratch, og som gir en ekstra god smaksopplevelse. Det er viktig å ta vare på en gammel klassiker!

Lar du deg friste og vil prøvesmake Tonjes fyrstekake? Finn oppskriften her.

Her er de andre finalistene fra 2016:

Luksussnurrer med pasjonsfruktkrem og granateple – Marie H. Roald

Blåbærboller med havrecrumble – Vigdis Solberg

Kanelhjerter – Ingrid Moholt

Supersaftig eplekake med lønnesirup – Marie H. Roald

Rødbete og sjokoladekake – Angelika Zorkina

Sjokoladekake med sjokolade- og smørkrem – Ann Katrin Kortoe Brenden

Red Velvet Ostekake Brownies – Kayla Nichole Spivey

Vi kårer Norges beste bakst

Denne høsten har Bremykt vært på jakt etter landets beste bakeoppskrift i bakekonkurransen Norges beste bakst. Nå er konkurransen avsluttet og juryen jobber med å smake seg fram til årets bakevinner. Les mer om konkurransen her.