En drøm av sjokolade og bringebær

Mange kakeglade vet at sjokolade og bringebær er en perfekt kombinasjon. Medina Imaevas vinnerkake tar smaksopplevelsen til nye høyder.

8. november 2019

Da juryen skulle smake seg gjennom de 10 finalistkakene, var de enstemmig i sin avgjørelse om at Medinas bringebærmoussekake var en klar vinner. Den seige mørke browniesbunnen i kombinasjon med friske og syrlige bringebær er helt uimotståelig, var juryens dom.

Bringebærmoussekake
Bringebærmoussekaken som ble vinneren i Norges beste bakst.

Student og hobbybaker
Medina (23) har en travel hverdag som småbarnsmor og pedagogikkstudent. At hennes kake skulle gå av med seieren i Norges beste bakst, var utenfor hennes fantasi.

Vinner2019
En strålende fornøyd Medina Imaeva er vinneren av Norges beste bakst i 2019.

- Jeg ble ganske sjokkert over at jeg vant, innrømmer en opprømt Medina. Da jeg tilfeldigvis så annonsen for konkurransen på Instagram, tenkte jeg at jeg kunne delta for moro skyld. Hvis jeg oppfordret venner til å gi liker-klikk, kunne jeg kanskje få en publikumspris, tenkte jeg.

Gleden over matlaging er noe Medina har med seg hjemmefra. Familien kommer opprinnelig fra Tsjetjenia og flyttet til Norge da Medina var seks år gammel. På kjøkkenet ble hun inspirert av sin egen mor, som ifølge Medina er «den beste hun vet til å lage mat». Moren var derimot ikke så flink til å bake. Det gikk mest i vanlig bløtkake og søt gjærbakst.

-Da jeg ble eldre begynte jeg å eksperimentere med mer avansert baking, forteller hun. Etter hvert våget jeg å prøve meg på vanskeligere oppskrifter. Oppmuntret av min mann begynte jeg å legge ut bilder og oppskrifter på min Instagramkonto God respons ga meg mer selvtillit.

Spennende smaker
Utgangspunktet for vinnerkaken er en browniesbunn som Medina har bakt i årevis. Resten av bringebærmoussekaken er selvkomponert. For å få en syrlig kontrast til den søte, seige bunnen, smører hun et tynt lag med bringebærkonfiture over bunnen. Så litt luftig sødme fra bringebærmoussen, før kaken toppes med en speilblank glasur (mirror glazé) basert på sukker, kondensert melk og hvit sjokolade.

Melina er også strålende fornøyd med førstepremien, en KitchenAid kjøkkenmaskin sort 4,8L Artisan med vippehode og utstyrspakke fra Jernia til en verdi av kr 7 797. Selv om hun har en KitchenAid fra før, trenger hun større kapasitet når hun skal lage mat til store familiesammenkomster.

- Jeg har faktisk lett på finn.no for å se om jeg kunne finne en brukt. Nå får jeg en som er splitter ny, jubler hun.

Ostekake med hvit sjokolade og salt karamell
Ostekake med hvit sjokolade og salt karamell.

2. plass i årets konkurranse gikk til Jadwiga Potepa for hennes ostekake med hvit sjokolade og salt karamell. For den belønnes hun med KitchenAid kjøkkenmaskin sort 4,8L Artisan med vippehode fra Jernia til en verdi av kr 5 499,-. Hun kan også glede seg over juryens lovord: «Smakfull vri på ostekaken. Karamell og peanøtter gir denne kaken en deilig smak av Snickers.
Krydret fruktkake
Krydret fruktkake som er lett å bake.

3.plassen i 2019-konkurransen endte hos Stig-Rune Fagereng. Om sin krydrede fruktkake forteller han at har fått oppskriften fra sin mor som igjen fikk den fra sin mor. Selv har han bidratt med mer krydder og mere bær, og får følgende kvittering fra juryen: «Saftig fruktkake som smaker og lukter jul. Friskt og godt med blåbær og eplebiter». På toppen av lovordene kommer en bakepakke fra Cacas til en verdi av kr 3 000,-.
Nutellaboller
Myke, saftige og søte Nutellaboller

Årets publikumspris gikk til Judith Hopsdal Breistein sine saftige Nutellaboller

Bremykt og Norges beste bakst gratulerer vinnerne av årets konkurranse.