Topp 3 i Norges Beste Bakst 2015

La deg friste og inspirere av de beste oppskriftene i fjorårets utgave av bakekonkurransen Norges Beste Bakst.

23. august 2016

Siden første runde av Norges Beste Bakst i 2014 har det kommet inn over 800 bidrag totalt. Det er med andre ord ingen ting å si på bakegleden her til lands! Egenkomponerte oppskrifter på sjokoladekaker, gjærbakst, rullekaker, kjeks, ostekaker, iskaker og muffins er bare noen eksempler på hva bakeglade deltagere har bidratt med i konkurransen så langt.

Imponerende kreativitet

I fjorårets runde av Norges Beste Bakst imponerte deltagerne med kreativitet og gode gjennomarbeidede oppskrifter. Det gjorde at juryen fikk en stor jobb med å velge ut de beste oppskriftene. Det ble prøvebakt og prøvesmakt. Ti oppskrifter ble plukket ut til finalen, og til slutt ble det kåret en første-, andre- og tredjeplass blant disse.

Frode Breimo gikk helt til topps med sin egenkomponerte, smakfulle og friske oppskrift på bringebær- og sitronruter med en sprø smuldretopp.

Norges Beste Bakst Bremykt

FOTO: Frode Breimo

– Dette er en av mine favorittoppskrifter fordi den så frisk og god, og veldig enkel å lage. Den er uten egg, og kan også gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havregryn og bytte ut hvetemelet med f. eks. havremel, sier Frode Breimo

– Hvor lenge har baking vært din hobby?

– Jeg bakte min aller første kake til min datters 3-årsdag for seks år siden, men da gikk det vel et år til neste gang. Etter det har det bare blitt mer og mer.

– Hvordan vil du beskrive din bakestil?

– Jeg vil beskrive min bakestil som uredd og perfeksjonistisk. Jeg elsker å prøve nye, gjerne litt utfordrende oppskrifter, og er opptatt av at det både skal smake godt og se profesjonelt ut. Jeg liker å prøve oppskrifter fra mange forskjellige land, men har en spesiell forkjærlighet for fransk konditorkunst.

– Hva er ditt tips til dem som skal melde seg på i neste runde av bakekonkurransen Norges Beste Bakst?

– Mitt beste tips er rett og slett bare å bli med, det er ingenting å være redd for. Jeg var lenge i tvil, og la vel inn mitt bidrag samme dagen som fristen gikk ut. Jeg trodde ikke jeg hadde noen sjans, men tok altså grundig feil, sier Frode.

Klikk her for å få oppskriften på kaken som stakk av med tittelen Norges beste bakst.

Har du noen gang smakt en bollekaken monkey bread? Leif Inge Bårdsen stakk av med andreplassen i Norges Beste Bakst med sin oppskrift på disse saftige, smakfulle og karamelliserte godbitene. Dette er uten tvil en annerledes og morsom måte å lage boller på.

Norges Beste Bakst Bremykt

FOTO: Leif Inge Bårdsen, www.matmonster.blogg.no

Klikk her for å få oppskriften på monkey bread.

Tredjeplassen i Norges Beste Bakst 2015 gikk til Marie Helene Roald for hennes smakfulle oppskrift på rullekake. Klassikerkaken inneholder jordbærsmørkrem og hint av pasjonsfrukt – og vi advarer: Her det vanskelig å nøye seg med ett stykke.

Norges Beste Bakst Bremykt

FOTO: Marie Helene Roald, thevanillamonologues.blogg.no

Klikk her for å få oppskriften på rullekake med jordbærsmørkrem.

De andre finalistene fra 2015 finner du her:

Sweet vanilla cones – laget av Elin Rusnes Kvingedal
Brownie med ostekrem og glasur laget av Vigdis Solberg
Nektarinkake laget av Marthe Gusterud
Smores pai – laget av Oda Uhlin Husebekk
Sommerboller ala Nettbakeren med masse godt – laget av Terje Skaar
Ostekake med pepperkakebunn og multer – laget av MaryLovesTheLittleThings
Bringebærkrans – laget av Anita Stokke Blomvik

Ny runde av Norges Beste Bakst

Har du lyst til å delta med din beste egenkomponerte oppskrift i neste runde av Norges Beste Bakst? I tillegg til heder og ære og tittelen Norges Beste Bakst, kan du vinne flotte premier fra Tilbords.

Les mer om konkurransen.