Bremykt Logo

Gammel oppskrift som har gått i arv.

Ingredienser

2 kopper surmelk
2 kopper sukker
1 kopp romtemperert smør
1 kopp potetmel
1 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts hjortesalt
pluss nok hvetemel til å kjevle ut kaker

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Ha i egget. Ha i surmelk. Ha i det tørre og til slutt melet. Nok mel til at deigen kan jobbes med.
Ta litt av deigen og rull i hendene til en liten bolle. Kjevle ut runde leiver som er ca 1/2 cm tykke og 12-15 cm i diameter. Dryss på mel om det klister seg.
Stekes uten smør til gyllen på takke eller stekepanne.
Nydelig med sukker, sirup eller brunost.
Kan godt fryses.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!