Jordbærterter

Jordbærterter med vaniljekrem og makronfyll

402848 10151199896985700 1648681656 n
Maya Øvland

Ingredienser

Tertebunn
100 g melis
200 g bremykt
300 g hvetemel
1 egg
1-2 ss vann

Makronfyll
100 g malte mandler
100 g melis
1 eggehvite

Vaniljekrem
3 eggeplommer
1 vaniljestang
¼ dl sukker
1 ss maizenna
2 dl melk

1 pk. Jordbærgelé
Friske jordbær

Fremgangsmåte

Tertebunn
1. Ha bremykt, melis og hvetemel i en bolle og smuldre det sammen til alt har fått «sandkonsistens» (kan evt. bruke en foodprosessor).
2. Tilsett egget og kna dette sammen til en fast deig.
3. Ha i vannet hvis deigen er for tørr og ikke vil henge sammen.
4. Pakk deigen inn i plast å la den hvile i kjøleskapet i 30 min.
5. Sett stekeovnen på 180 grader.
6. Kjevle ut deigen, stikk ut sirkler og ha de i former.
7. Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll dem med tørkede erter/linser/e.l.
8. Forstek bunnene i 15 minutter. Ta ut ertene og bakepapiret og stek de i 5 minutter til.
9. Avkjøl.
Makronfyll
1. Mal mandlene og bland sammen med melisen i en bolle.
2. Tilsett eggehviten og rør sammen til en masse.
3. Hvis den blir for tørr kan du tilsette 1-2 ts vann, blir den for våt kan du tilsette litt mer melis.
4. Tilsett makronfyll i bunnen av alle tertebunnene.
Vaniljekrem
1. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp under omrøring til den blir tjukk.
2. Fyll tertene med vaniljekrem.

Skjær opp jordbær i skiver og legg oppå vaniljekremen. Lag geleen etter oppskriften på pakken men bruk kun halve vannmengden. Når geleen er avkjølt og begynt å stivne heller du ca. 1 ss av den flytende geleen over hver terte og lar de stå avkjølt til geleen er stiv.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende