Belgiske vafler med mørk sjokolade

Disse smaker himmelsk! Med skiva banan på toppen blir de enda bedre!
Og så er de enkle å lage.

20170923 220206
20170923 211114
Camilla Vedvik

den er blitt familiens nye favoritt!! 😍😉

Ingredienser

250 gr hvetemel (eller annet mel- spelt f.eks., jeg tok litt grovt i også)
1 ts bakepulver
3 ss sukker
1/4 ts salt
1/2 ts kardemomme
4,5 dl helmelk (man kan og bruke laktosefri fløte og vann f.eks.)
2 egg
0,3 dl raps eller solsikkeolje
3/4 plate mørk sjokolade
Banan til å ha i skiver oppå

Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør til klumpfri røre med en visp eller med håndmikser/kjøkkenmaskin på en en medium hastighet. (Sjokolada kan man hakke i biter og røre inn etter man har vispa de andre ingrediensene sammen)

2. La røra stå tildekket i kjøleskapet i 45 min. før du steker den i belgisk vaffeljern. Kan fint stekes i vanlig vaffeljern også. Jeg pensla litt for hver gang med Olivero, kan og bruke annet smør/margarin som egner seg til steking, eller prøve å ikke pensle (er jo litt olje i røra)

3. La avkjøles litt på rist. Skjær banan i skiver og legg oppå.

Koooos deg!! Du vil få en fantastisk smaksopplevelse! Smaker nok godt til kaffen også!

Bakst
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift