Bremykt Logo

Kjempe gode nan til indiskmat

Ingredienser

2 dl varmt vann
1 ts tørrgjær
4,5 dl mel
1 ts sukker
1 klype bakepulver
1 ts salt
Bremykt 2 ss
2 ½ ss yoghurt

Fremgangsmåte

Løs opp gjær i vannet. Bland sammen mel, sukker og salt. Rør inn smeltet smør og yoghurt med en hånd, tilsett vannet med gjær og
elt sammen til en smidig deig. Ta noen dråper olje på
hendene og fordel over deigen før den settes til heving. Heves opptil 4 timer. Etter heving deles deigen inn i emner, antall er avhengig av hvor store nanbrød man ønsker. Oppskriften tilsvarer ca 8 mellomstore nan. Kjevle ut emnene i tynne leiver ca 8 med mer tykke. Legg 2-3 stk på et svært varmt steikebrett og steik på øverste rille i ovnen, under grillelement.
Temperatur: max + grillelement
Tid: 2-3 min, til de er gylne og oppblåst.
Pensle med smeltet Bremyk tilsatt finhakket hvitløk og fersk korriander. For ekstra god smak kan de etterstekes i en panne med Bremyk

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!