Nan

Kjempe gode nan til indiskmat

Dcce8817 8778 45ca b1ce 7ac9a04be662
9a77f3b0 d0f4 4381 9dd5 e1b09e053b67
Kristine Fjelde

Ingredienser

2 dl varmt vann
1 ts tørrgjær
4,5 dl mel
1 ts sukker
1 klype bakepulver
1 ts salt
Bremykt 2 ss
2 ½ ss yoghurt

Fremgangsmåte

Løs opp gjær i vannet. Bland sammen mel, sukker og salt. Rør inn smeltet smør og yoghurt med en hånd, tilsett vannet med gjær og
elt sammen til en smidig deig. Ta noen dråper olje på
hendene og fordel over deigen før den settes til heving. Heves opptil 4 timer. Etter heving deles deigen inn i emner, antall er avhengig av hvor store nanbrød man ønsker. Oppskriften tilsvarer ca 8 mellomstore nan. Kjevle ut emnene i tynne leiver ca 8 med mer tykke. Legg 2-3 stk på et svært varmt steikebrett og steik på øverste rille i ovnen, under grillelement.
Temperatur: max + grillelement
Tid: 2-3 min, til de er gylne og oppblåst.

Pensle med smeltet Bremyk tilsatt finhakket hvitløk og fersk korriander. For ekstra god smak kan de etterstekes i en panne med Bremyk

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet