Spinatvafler

Grove og grønne vafler som setter farge på hverdagen.

Picsart 11 09 09.22.40
Caroline Thanh Tran

Jeg bruker ofte vaffeljernet som student og ønsket å lage noe sunt jeg kunne ha med i matpakken. I tillegg får Bremykt vaflene til å dufte ekstra godt og gjør dem smakfulle! Spinatvafler var da tingen for meg. Og det kan og serveres med salt tilbehør.

Ingredienser

Ca. 6-8 vafler

150 g havregryn/mel
150 g kesam
4 egg
En stor håndfull spinat
2 ss smeltet bremykt
2 ts bakepulver
1 ss honning
1-1,5dl melk
en klype salt

Fremgangsmåte

1. Finn frem havremel/havregryn og bland det sammen med de tørre ingrediensene i en stor bolle.
2. Smelt smør og ha det i bollen med resten av ingrediensene med unntak av melken.
3. Miks så alle ingrediensene sammen med en stavmikser, evt. en blender.
3. Spe melk til en passe røre.
4. Stek i vaffeljern på lav varme for å bevare grønnfargen og nyt!

*Kan nytes med f.eks. kremost, skinke, ruccola, eller for en søtere variant med syltetøy.

Bakst
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift