Bremykt Logo

Deilig myk loff som passer like godt med pålegg som til gryteretter, supper og alt annet du har brød til.

Ingredienser

50gr bremykt (evt. olje)
7dl blanding av melk og vann
1pk gjær
2ts sukker
1ts salt
Ca. 1kg hvetemel

Fremgangsmåte

- Smelt margarin og varm opp blandingen av melk/vann til den er fingervarm.
- Bland sammen det tørre, men hold igjen litt mel. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og elt til deigen slipper bollen ( ca.10min )
- Dekk til deigen med plast og hev til dobbel størrelse. ( ca. 30-40min )
- Når deigen er ferdig hevet så deler du den i 9 like deler. Deigen gir tre brød. Rull ut hver del til en pølse, bruk 3 pølser pr. brød. Flett disse sammen, og legg dem i en smurt brødform á 1.5liter.
Strø deretter litt mel på toppen og sett til heving i ca.30min.
Brødene stekes på nederste rille i ca.30min, på 225'C

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!