Flettetloff

Deilig myk loff, passer like godt med pålegg som til gryteretter, supper o.l

Img 20180926 164050 864
20032122 1457815174264249 367138045261038988 n
Ida Langmyren

Dette brødet har stått på bordet hos min bestemor, mor og nå lager jeg de. Godt med ekstra godt brød til helgefrokosten, julefrokosten o.l

Ingredienser

50gr bremykt (evt. olje)
7dl blanding av melk og vann
1pk gjær
2ts sukker
1ts salt
Ca. 1kg hvetemel

Fremgangsmåte

- Smelt margarin og varm opp blandingen av melk/vann til den er fingervarm.
- Bland sammen det tørre, men hold igjen litt mel. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og elt til deigen slipper bollen ( ca.10min )
- Dekk til deigen med plast og hev til dobbel størrelse ( ca. 30-40min )
- Når deigen er ferdig hevet så deler du den i 9 like deler. Deigen gir tre brød. Rull ut hver del til en "pølse", bruk 3 "pølser" pr. brød. Flett disse sammen, og legg dem i en smurt brødform á 1.5liter.
Strø deretter litt mel på toppen og sett til heving i ca.30min.

Brødene stekes på nederste rille i ca.30min, på 225'C

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet