Moussekake med browniebunn

Denne kaken er en veldig god kake som består av en browniebunn, pasjonsfruktmousse inni og sjokolademousse rundt. Den syrlige moussen inni gjør at det kompanserer med den nokså søte sjokolademoussen, det smaker veldig godt sammen.

Raufosskaka
Markus Solvang

Denne kaken har jeg vunnet fylkesmesterskapet for unge konditorer for Oppland med i 2018. Så denne kaken har en helt spesiell betydning for meg.

Ingredienser

Browniesbunn:
200 g mørk sjokolade
45 g smør
90 g mel
25 g kakao
5 g bakepulver (tilsvarer 1 ts)
5 g salt (tilsvarer 1 ts)
2 egg
165 g sukker

Pasjonsfruktmousse:
70 g vann
210 g sukker
150 g eggehvite (tilsvarer ca. 8 egg)
6 gelatinplater
1 dl pasjonsfruktpure
Gul konditorfarge

Sjokolademousse:
330 g h-melk
480 g lys sjokolade
4 plater gelatin
665 g pisket krem

Sjokolade til temperering
Bringebær, vaniljestang, pasjonsfrukt og melis til pynt

Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen, mens du smelter smøret. Smelt sjokoladen i smøret. Bland sammen alle tørre ingredienser. Pisk en eggedosis av egg og sukker. Bland litt eggedosis i sjokoladesmøret, og bland det i resten av sjokoladesmøret. Vend til slutt inn alt det tørre.
Has i en springform med bakepapir i bunnen. Stekes på 180 grader i ca. 25 min.
Avkjøl bunnen helt før du lager moussene.

Lag pasjonsfruktmoussen. Legg gelatin i kaldt vann. Lag en sukkerlake som du koker opp til 120 grader. Før den rekker å komme til 100 grader, så setter du eggehvitene i en miksebolle å starter mikseren på middels hastighet. Når laken er varm nok, så har du den i de halvstive eggehvitene i en tynn stråle. Da all laken er i så setter du opp på maks hastighet, og kjører til den blir kald. Ha pureen i en kjele og varm den litt. Klem vannet ut av gelatinen og ha den i pureen for å smelte. Ha litt marengs i pureen og vend det inn. Ta deretter det og vend det inn i resten av marengsen. Ha browniebunnen i dens opprinnelige form. Ta en kakering som er en del mindre en browniebunnen og legg inni. Fyll den med pasjonsfruktmousse. Sett kaldt så den stivner. Helst i fryseren.
Når moussen er stiv nok kan du lage sjokolademoussen.

Legg gelatin i vann. Varm opp melken. Ha det over hakket sjoklade så sjokoladen smelter. Ha i gelatinen så den også smelter. Pisk krem, og vend inn. Ta vekk kakeringen som er rundt pasjonsfruktmoussen. Fyll på med sjokolademousse helt til toppen av formen. Sett i fryseren så den setter seg, gjerne til dagen etter så den setter seg ordentlig. (Behøves ikke så lenge den er stiv nok).

Temperer sjokolade: Smelt sjokolade over vannbad. Ta av bollen når sjokoladen har en temperatur på 45 grader. Ha i 1/3 så mye hakket sjokolade som du smeltet. Rør dette inn så den smelter det også. Nå synker temperaturen og den skal synke til ca. 25 grader, deretter så varmer du den forsiktig opp igjen til 31-32 grader da vi bruker mørk sjokolade. Bre et tynt lag med sjokolade på et brett med bakepapir, og bruk en linjal og en kniv til å markere kvadrater like høye som kanten på kaka. Sett i kjøleskap.

Pynt kaka med sjokoladerutene, vaniljestang med melis, bringebær og pasjonsfrukt.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet