Verden beste skoleboller

Disse skolebollene tviler jeg på du har smakt maken til, for disse er ordentlig gode. Får hele tiden forspørsel om når jeg skal bake de igjen. Myke og saftige, garantert en vinner!

83a16e83 6fc4 42b8 a6a1 959391df53e1
Malin Olsen

Denne oppskriften fikk jeg på ungdomsskolen av en fantastisk lærer som desverre reiste avgårde lenge før vi ønsket. Han overrasket oss flere ganger med disse skolebollene som alltid var like knallgode.

Ingredienser

800gr hvetemel
150gr sukker
1 pk tørr gjær
150gr smeltet margarin/Bremykt fungerer også!
0.5 l melk

1pk vaniljekrem
Melis
Kokosmasse

Fremgangsmåte

Bland det tørre. Smelt smøret og hell melken oppi smøret. Tøm væsken i bollen sammen med resten når det er ca 38grader. Elt alt godt sammen i minst 20 minutter. Hev deigen ca 1 time. Del deigen og lag normale boller. Bruk fingrene til på lage en høle i bollene og fyll i vaniljekrem. La bollene etterheve 20 minutter før du steker dem midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 min. Avkjøl på rist. Rør om melis og vann eller eggehvite dersom du vil ha ekstra stiv melis. Trykk bollene i kokosmasse i en skål og dermed har du fårt perfekte, knallgode skoleboller!

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet