Myke og saftige horn

Oppskriften er inspirert av meg. Super deig med mange muligheter.

2f61d00e 41dd 48ea 9825 18391b88aa56
Evica Milosevic

Ingredienser

Deig:
1 kg pizzamel tipo 0
1 pk gjær ( 50 g )
2 ss sukker
2 ts salt
200 g Bremykt, orginal
2 egg
2 dl kefir
4 dl melk

Pensle med 1:
1 egg
1 ts melk
lit sukker

Pensle med 2:
Lit smeltet Bremykt, orginal

Fremgangsmåte

Deig:
1: Smelt smøret i en kjele og i hel malken. La blandingen bli finger varm.
2: Smudlre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp ( gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø, bedre at deig er for kald enn for varm )
3: Elt inn 2 ss sukker, 2 ts salt, 2 egg, 2 dl kefir og mel med kjøkkenmaskin med eltekrok eller for hånd, til du får en deig som er glatt og smidig.
4: Dekk til deigen med et rent kjøkkenhånkle og sett den ti heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
5: Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader.
6: Strø litt mel på bakebordet og legg på deigen, ha litt mel på dine hender, deigen o brett let .
7: Del deiga i 2 leiger og kjevle ut en runding.
8: Del hver runding i 8 emner. Bruk en pizzahjul og skjær deigen opp.
9: Fyll i hornene det du ønsker og rull.
10: Ta et og et emner som du dra deigen litt utover, for å gjøre hver emner litt større, som du ruller fra den brede enden og inn mot spisen.
11: Legg hornene på en bakeplate med bakepapir.
12: Pensle hornene forsiktig med egg som er vispet sammen med 1 ts melk og lit sukker.
13: Sett midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Følg med,
14: Hornene er ferdigstekt når de har fåt en gylden overflate og det dotter helt til nabo.
15: Ferdigstekt hornene pensle med smeltet Bremykt, orginal.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet