Bremykt Logo

Verdens enkleste og beste wienerbrød

Ingredienser

Deig !
400 gr iskald h melk
6 gr tørrgjær
1/2 ts salt
1 ts sukker
40 gr Bremykt
Mel til passe deig . Ca 7-900 gr .

Fremgangsmåte

Kjør alt til en fast deig i kjøkkenmaskin 10-15 min. Sett til heving på kjøkken benken ca 1 time. Slå ut på kjøkkenbenken og kjevle til rektangel på 30x40 cm. Legg så på 350 gr iskald bremykt. Tips er å kutte Bremyken legge denne på bakepapir å fryse den førs. (som er kuttet i 1 cm skiver. Pakk deigen rundt og slå flatt med kjevle. Kjevle ut og brett endene inn mot mitten ca halveis før en bretter halvparten over igjen. Gjenta dette 4 ganger. Siste gangen brettes deigen og legges på fat eller talerken som det er litt størrelse på. Deigen legges nå til heving i kjøleskapet over natten. ,neste dag meles deig emnet godt og kjevles til en lang rektangel min blir over en meter ferdig kjevlet . Ca 3-4 mm tykk. Smøres med fyll av eget valg .blanding av bremykt å sukker kanel er en slager for både voksen å barn
Brett kanten på langs 1/4inn brett igjen 1/4så halvparten av bredden på emnet er brettet. Fortsett på andre siden . Kutt i ønskede lengder og legg på brett. Heves under plast i 1-2 timer i romtempratur. Legg på vaniljekrem eller eggekrem ETTER HEVINGEN !!!!! Ellers tyter den bare ut.... stek til di har fått god farge på 220 grader VARMLUFT......

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!