Energibar

Energibar er det perfekte mellommåltid enten på jobb, skole eller på tur og kan enkelt varieres med ulike type nøtter, frø, tørket bær og frukt.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

100 g Bremykt Original
60 g kokosolje
3 ss Akasiehonning
2 ½ dl havregryn (lettkokte)
40 g kokosmasse
1 dl pekannøtter, grovhakket
1 dl pistasjnøtter, grovhakket
1 dl tørket tranebær
1 dl tørket aprikos, delt i små biter

Du trenger en liten brødform

Fremgangsmåte

Smelt kokosfett (det holder barene bedre sammen) på svak varme, tilsett honning og sett til siden.

Smelt smøret i en panne på middels sterk varme, tilsett havregryn og la det surre sammen til havregrynene er gylne. Bland sammen med resten av ingrediensene, rør godt sammen. Massen skal være fast, men ikke smuldrete. Tilsett litt mer smør dersom den er tørr.

Kle en brødform med bakepapir og hell massen oppi. Fordel jevnt utover og press godt ned med en stekespade.

Sett formen i fryseren 1-2 timer eller i kjøleskapet 4-5 timer før du deler opp i energibarer. Pakk dem gjerne porsjonsvis inn i plast. Oppbevares kjølig.

Tips: Varier gjerne med andre typer nøtter, frukt og bær. Gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø egner seg også godt i energibar.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere