Pizzabrød med soltørkede tomater, pinjekjerner og fetaost

Pizza er manges middagsfavoritt og ikke uten grunn, med alle sine varianter. Her har du en ny vri der deigen er laget med bakepulver og fylt med deilig smør, soltørkede tomater, pinjekjerner og ost. Kanskje en ny favoritt?

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Gir ca. 6 porsjoner

Deig:
100 g Bremykt Original, kald
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 egg
1 ½ dl melk

Fyll:
50 g Bremykt Original, romtemperert
140 g soltørkede tomater, finhakket
20 g pinjekjerner
100 g marinert fetaost, gjerne chilimarinert
1 ss frisk oregano, grovhakket (evt. 1 ts tørket)
100 g gulost, revet

Bremykt Original til smøring

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre, smuldre inn smør, tilsett egg og melk, bland lett sammen. Sett kjølig ca. ½ time.

Sett stekeovnen på 200 °C. Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut til et rektangel, ca. 1 cm tykt.

Bland sammen ingrediensene til fyllet, fordel over deigen og rull den sammen til en pølse. Skjær et litt dypt kutt langs toppen, form pølsa til et åttetall og legg den i en smurt stor ildfast form (evt. stekebrett). Stekes på midterste rille 25-30 minutter. Legg evt. over et bakepapir under steking, dersom toppen blir fort gyllen.

Tips:
Bland gjerne inn litt grillet kylling i biter eller chorizo.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet