Pannekaker med bacon, blåmuggost og fikensyltetøy

Turmat trenger ikke bare være pølser eller den vanlige nisteboksen med brødskiver. Pakk med deg pannekaker eller pannekakerøre, nydelig blåmuggost, bacon og fikensyltetøy og gled deg til matpause.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Gir ca. 20 pannekaker

Pannekakerøre:
100 g Bremykt Original
1 l lettmelk
3 egg
¾ ts salt
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Ca. 600 g hvetemel

Tilbehør:
400 g bacon, sprøstekt
400 g blåmuggost, i mindre biter
10 ss fikensyltetøy
1 rødløk, i tynne strimler

Evt. litt Bremykt til steking

Fremgangsmåte

Smelt smøret til det er litt gyllent. Bland sammen med melk, egg, salt og sukker. Visp inn hvetemel til du har en glatt røre. Stek tynne pannekaker på høy varme eller hell røra på tett flaske og stek ute på tur. Pakk pannekakene inn i aluminiumsfolie sammen med sprøstekt bacon, blåmuggost og rødløk. Varm opp på bål og server med fikensyltetøy.

Tips:
Blåmuggost kan erstattes med for eksempel Norvegia, og bacon med skinke, eller helt enkelt med syltetøy og sukker.

Dette er en stor porsjon på røre som du enkelt kan halvere dersom dere ikke er så mange på tur.

Pannekakene kan lages dagen før tur, oppbevares kjølig godt pakket inn i plast. Legg gjerne litt bakepapir mellom hver pannekake, så de ikke klistrer seg sammen.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere