Sjokoladefondant på grillen

Sjokoladefondant er en nydelig varm sjokoladedessert, med flytende kjerne og sjokoladekake rundt. Stek den i ovn eller hvorfor ikke på grillen mens den enda er varm etter middagen?

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(6 porsjoner)

Fondant:
125 g Bremykt Original
125 g mørk kokesjokolade
70 g sukker
35 g hvetemel
3 store egg (ca. 175 g) romtempererte
6 smurte ildfaste porsjonsformer

Til servering:
3 dl friske bringebær
4 ss melis
Evt. noen kuler vaniljeis.

Fremgangsmåte

Varm opp grillen, til middels varme.

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Bland sukker og siktet hvetemel. Pisk eggene lett sammen. Tilsett det tørre, vekselsvis med egg i sjokoladeblandingen. Rør godt sammen til du har en glatt masse.

Fordel røra og stek på middels varm grill under lokk, 8 -10 minutter. Kjernen skal være flytende. Her gjelder det å prøve seg litt frem. Stek fondantene evt. i stekeovn ved 200 °C 7-8 minutter.

Dryss over melis og server med friske bringebær most sammen med litt melis. Litt is vedsiden av, er prikken over i'en!

Tips:
Røra kan lages i god tid før du skal steke den, den kan også fryses.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet