Hamburgerbrød på grillen

Hjemmelagde hamburgerbrød er ekstra saftige og kan stekes på grill om du ønsker det.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(10 stk)

30 g fersk gjær
2 dl lettmelk (kan erstattes med vann)
1 ½ dl lunkent vann
1 dl lys sirup
1 ts salt
Ca. 500 g siktet hvetemel
1 egg til pensling
2 ss sorte og hvite sesamfrø
Smeltet Bremykt til smøring av aluminiumsfolie
80 g Bremykt Original, romtemperert

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren, varm opp melken til den er fingervarm. Rør ut gjæren med melken. Tilsett resten av ingrediensene utenom smør, elt deigen i kjøkkenmaskin 6-8 minutter (evt. for hånd).

Tilsett litt og litt smør ved lav hastighet, elt godt sammen. Dekk deigen med plast og etterhev til dobbel størrelse på et lunt sted.

Trill ut 10 boller, trykk dem ganske flate (ca. 2 cm) og sett de på et stekebrett, kledd med smurt aluminiumsfolie. Dekk med plast, etterhev til de er dobbel størrelse. Gjør grillen klar, middels varme.

Pensle med sammevispet egg, strø over sesamfrø. Legg stekebrettet/aluminiumsfolie med hamburgerbrødene midt på grillen, sett på lokket og la brødene steke 10-15 minutter til de er gylne.

Tips:
Vil du steke brødene i stekeovn gjør du det på 200 °C, midterste rille 10-13 min, til de er gylne.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet