Bringebærflette

Nå som det bugner over av bær i alle varianter, bør man benytte sjansen til å lage saftig hvetebakst proppfull av god bærsmak.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 10 porsjoner)

150 g Bremykt Original, kald
Ca. 550 - 600 g hvetemel
130 g sukker
1 ts kardemomme
50 g fersk gjær
3 dl melk
2 egg, romtempererte
Litt Bremykt til smøring av brødform

Fyll:
100 g mandler
70 g sukker
2 dl friske bringebær

1 egg til pensling
2 ss grovhakkede mandler
Litt friske bringebær til pynt

Fremgangsmåte

Ha smør, nesten alt melet (hold av ca. 100 g), sukker og kardemomme i en bakebolle og smuldre det sammen. Varm opp melken til den er fingervarm, rør ut gjæren og bland det inn sammen med egg. Elt godt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Tilsett resten av hvetemelet, eller til deigen så vidt slipper bollen. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse på et lunt sted.

Kjevle ut deigen til tre rektangel, bland sammen grovhakkede mandler, sukker og bringebær. Fordel det utover deigen og rull sammen til tre pølser. Flett delene sammen og legg fletta i en stor smurt brødform (evt. to små). Dekk med plast, etterhev ca. 20 min, pensle med egg, dryss over hakkede mandler.

Stek bringebærfletta ved 210 °C, 25-30 minutter, eller til du hører en hul lyd når du banker forsiktig på den. Legg over litt bakepapir mot slutten av steketiden, slik at den ikke blir for mørk på overflaten.

Tips:
Bringebærfletta smaker ekstra godt med en frisk melisglasur. Bland helt enkelt sammen melis og litt presset sitron til passe konsistens.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere