Thanksgiving matmuffins

Thanksgiving eller Thanksgiving Day er en årlig høytids – og festdag som feires flere steder i verden og ofte med kalkun i ulike varianter. Her er oppskrift på en Thanksgivinginspirert matmuffins med kalkun, bacon og friske tranebær, om du skulle være så heldig å ha litt kalkunrester på lur.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 16 stk)

70 g Bremykt Original, smeltet
200 g yoghurt naturell
2 dl melk
4 egg
2 dl havregryn
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
200 g stekt kalkunkjøtt i små terninger
1 dl valnøtter, grovhakket
50 g frisk bladspinat
2 dl friske tranebær
150 g bacon, i små terninger, sprøstekt

Muffinsformer

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 210 °C.

Bland godt sammen smør, yoghurt, melk og egg.

Tilsett resten av ingrediensene og fyll litt store muffinsformer nesten opp til kanten.

Stek muffinsen på midterste rille, i 20-25 minutter til de er gylne og helt gjennomstekt.

Tips:
Kalkunkjøtt kan fint erstattes med grillet kylling eller salatkylling.
Bruk gjerne et muffinsbrett, så muffinsene ikke flyter ut under steking.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere